İçişleri Bakanlığı’nın ‘gizli’ talimatı: Belediyelere X-Ray ve polis kulübesi

İçişleri Bakanlığı’nın ‘gizli’ talimatı: Belediyelere X-Ray ve polis kulübesi

Belediyelere konulmak istenen X-Ray cihazları ve polis kulübelerinin İçişleri Bakanlığı’nın gizli talimatı olduğu ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Derik Belediyesi’nin girişine de İçişleri Bakanlığı’nın “gizli” ibareli talimatına dayandırılarak zorla X-Ray cihazı ve polis kulübesi konuldu. Bakanlığın 26 belediyede uygulanması yönünde aldığı kararın ardından Derik Emniyet Müdürlüğü, ilk olarak kapıya 2 polis memuru dikti. Ardından belediyenin kaldırmış olduğu X-ray cihazını yeniden girişe koyması istenirken, belediye emniyetin talebini reddetti. Belediyenin talebi reddetmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yanlarında getirdikleri cihazı belediye binasının girişine yerleştirdi.

TALİMAT BELEDİYE YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLMEDİ

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Belediye eş başkanlarının tepkilerine rağmen yerleştirilen cihazla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın “gizli” ibareli talimatı olduğu ortaya çıkarıldı. Belediye yetkililerine teslim edilmeyen talimat sadece gösterilmekle yetinildi. 

Bugüne kadar HDP’nin kayyumlardan yeniden aldığı Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ve Derik Belediyeleri ile Cizre, Silopi, İdil belediyesinin girişlerine X-Ray cihazı ve polis kulübesi yerleştirildi.