İçişleri Bakanlığından, Kılıçdaroğlu'na 'YSK' çağrısı

İçişleri Bakanlığından, Kılıçdaroğlu'na 'YSK' çağrısı

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin açıklama yapıldı.

İleri Haber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurumu’nun elinde de yok” açıklamasına ilişkin İçişleri Bakanlığından da bir açıklama geldi. Açıklamada, “Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamada “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz” demişti.

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin, “Elimizdeki bilgiler harfiyen doğru ve yasal, yasaya aykırı bir durum söz konusu değil. YSK'den bize verilen seçmen listelerini alıyoruz ve bunlar üzerinde çapraz kontroller yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURUZ’

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından da Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır”