'İçişleri Bakanı' Soylu kadın cinayetlerini ayıpladı

'İçişleri Bakanı' Soylu kadın cinayetlerini ayıpladı

Yaptığı konuşmada AKP iktidarı döneminde çığ gibi büyüyen kadın cinayetleri konusuna değinen Soylu, Bakanlığın bu konuda elinden geleni yaptığını öne sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın örgütlerinin açıkladığı kadın cinayeti sayılarının hatalı olduğunu söyleyerek, kadın cinayetlerinin azaldığını öne sürdü. Soylu ayrıca, "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada AKP iktidarı döneminde çığ gibi büyüyen kadın cinayetleri konusuna değinen Soylu, Bakanlığın bu konuda elinden geleni yaptığını öne sürdü.

Soylu, "Kadın cinayetlerini devlet yapıyormuş gibi bizi suçlayanlar ne yapıyor? Yalvarıyoruz, KADES'i indirin diye. Belki bir aile şiddeti engelleyebiliriz diye. 21. asırda her şeyin şeffaf olduğu, her şeyin takip edildiği bir asırda hala bu konuda ideolojik anlayışın esiri olanlara ve bu meseleye çelme atmak isteyenleri üzülerek izliyorum" diye konuştu.

RAKAMLARI PAYLAŞTI

2020'de işlenen kadın cinayetleri rakamlarını da paylaşan Soylu, "2016'da 304, 2019'da 336. Bu yıl 20 Kasım itibariyle 234 kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde kadınlar hayatını kaybetmiştir. Geçen yılın ilk 10 ayında 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ AYIPLADI

Bakan Soylu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda erkeklere de seslenerek, "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz ama neyi tatmin ediyorsun, neyi koruyorsun, neyini sağlıyorsun, hangi duygunu yüceltiyorsun? Ayıptır" ifadelerini kullandı.