İbrahim Kalın'dan Boğaziçi açıklaması: Cumhurbaşkanının yetkisinin sorgulanması sağlıklı değil

İbrahim Kalın'dan Boğaziçi açıklaması: Cumhurbaşkanının yetkisinin sorgulanması sağlıklı değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Erdoğan'ın kararıyla rektör olarak atanmasına ilişkin “Tartışmanın Cumhurbaşkanının bir yetkisinin sorgulanması, bunun tartışmaya açılması noktasına getirilmesi, siyaset açısından da üniversite açısından da sağlıklı bir durum değil” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'ün sunduğu programa konuk oldu.

Programda Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararıyla kayyum rektör olarak atanmasına ilişkin de konuştu.

Kalın, Türkiye'deki bütün üniversitelere atamaların Cumhurbaşkanı tarafından atandığını hatırlatırken, bunun üniversitenin 'politize' olmaması için yapıldığını söyledi.

İbrahim Kalın öte yandan Cumhurbaşkanı'nın kararlarının tartışılmasının 'sağlıklı' olmadığını savundu.

“Tartışmanın Cumhurbaşkanının bir yetkisinin sorgulanması, bunun tartışmaya açılması noktasına getirilmesi, siyaset açısından da üniversite açısından da sağlıklı bir durum değil” diyen Kalın şunları söyledi:

“Türkiye’de rektörlük seçimleri bir dönem denendi ancak bunun kendine göre birçok kusuru ortaya çıktı. Bugünkü modele geçilmesinin temel sebebi de üniversitelerdeki seçim sistemi tartışmalarını bir kenara koymaktı. Tartışmanın Cumhurbaşkanının bir yetkisinin sorgulanması, bunun tartışmaya açılması noktasına getirilmesi, siyaset açısından da üniversite açısından da sağlıklı bir durum değil.