İBDA-C'den IŞİD'e destek

İBDA-C'nin dergisi Adımlar'da, IŞİD'e destek yazısı yayımlandı. "IŞİD sen oradan biz buradan" ifadelerine yer verilen yazıda, IŞİD'in antiemperyalist olduğu iddia edildi ancak Türkiye ve Suudi Arabistan'daki Amerikancı iktidarların yıllarca bu örgüte neden destek verdiğine değinilmedi. İBDA-C lideri Mirzabeyoğlu, bir süre önce cezaevinden çıkmıştı.

(İleri - Haber Merkezi) İBDA-C isimli islamcı örgütün dergisi Adımlar'da, IŞİD'e destek çağrısı yapan bir yazı yayımlandı. Derginin genel yayın yönetmeni Ali Osman Zor imzalı yazıda, “'IŞİD Sen Oradan, Biz Buradan!' diyoruz! Son savaşa, İnşallah biz de hazırız!" ifadeleri yer aldı.

"Sen antiemperyalist olduğunu iddia ederken, diğer taraftan fiîli durum hâlinde seyrettiğimiz IŞİD’ın Amerikayla mücadelesini niye desteklemiyorsun" sorusuna yer verilen yazıda, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi bölgedeki "Ehl-i Sünnet Türk ile Ehl-i Sünnet Arabın arasına örülmeye çalışılan Siyonist Duvar" olarak değerlendirilerek şöyle dendi: "Bölgedeki baltasının, bölgenin ana unsurları tarafından kırılacağını anlayan Batı gücü, ruhen Kürtçüleşmiş bütün kesimleri “Ortak Düşman IŞİD Terörü” etrafında bu baltasını, yani Siyonist Duvarı kurtarmak için harekete geçirmiş durumda. Ruhî Kürtçülüğün ve Şiî Şövenizminin aşılmaya çalışılıp, tehdidin, doğrudan kendisine yöneldiğini sezen Amerika, bir kurtarıcı olmak ümidiyle “IŞİD Canavarı”nı öne sürüyor."

Yazının sonunda şu ifadeler yer aldı:

"91 ve 2003 Saldırılarında sömürgeci düşmana karşı hiç tereddüt etmeden, nasıl ki; 'Saddam Sen Oradan, Biz Buradan!' dedikse, bugün de, aynı çizginin takibçileri olarak Hıristiyan-Yahudi-Haçlı Ordusuna ve onun buradaki askerlerine karşı olmak adına;

'IŞİD Sen Oradan, Biz Buradan!' diyoruz! Son savaşa, İnşallah biz de hazırız!"

Yazıda, IŞİD ve benzeri cihatçı grupların bizzat ABD ile ABD'ci ülkeler tarafından desteklendiğine değinilmedi.

İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu, uzun süren cezaevi döneminin ardından 23 Temmuz 2014'te serbest bırakılmıştı.