İBB'nin satın aldığı 'Fatih Sultan Mehmet' tablosuna sahtecilik incelemesi başlatıldı

İBB'nin satın aldığı 'Fatih Sultan Mehmet' tablosuna sahtecilik incelemesi başlatıldı

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi'ndeki açık artırmadan 7 milyon 923 bin liraya satın aldığı Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili sahtelik incelemesi başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili sahtelik soruşturması başlatıldığını duyurdu. İncelemeye ilişkin, 'fıkra gibi' değerlendirmesi yapan İmamoğlu, incelemenin soruşturmaya dönüşmeden kapatılması gerektiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu ve beraberinde belediye yönetimi kadrosunun katıldığı, 'Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul Yolunda 18 Ay’ başlıklı toplantı, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bugüne yapılanların değerlendirildiği toplantıda, Kanal İstanbul tepkisi bir kez daha gündeme getirildi. 

'KANAL İSTANBUL'UN YAPILMASINA KARŞI DURACAĞIZ'

"Aziz şehrin kalbine bir hançer gibi indirilmek istenen, şehrimizin milyarlarca yıllık doğal yapısına ve onbinlerce yıllık eşsiz tarihine zarar vermekten başka hiç bir anlam taşımayan Kanal İstanbul belası hakkında ilgililere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bunu yapmayın" diyen İmamoğlu, "İstanbul’un, İstanbullunun ve bu güzel ülkenin akıl dışı projelere ihtiyacı yok. Hele hele çıldırmışlara hiç yok" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, "Elimizden gelen tüm yasal imkanlarla ve 16 milyon İstanbullunun kahır ekseriyetinden aldığımız büyük güçle Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı duracağız" dedi.

FATİH TABLOSUNA SAHTECİLİK İNCELEMESİ

İmamoğlu, İBB’nin satın alarak İstanbul’a getirdiği Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili sahtelik incelemesi başlatıldığını duyurdu. İncelemeye ilişkin, 'fıkra gibi' değerlendirmesi yapan İmamoğlu, incelemenin soruşturmaya dönüşmeden kapatılması gerektiğini belirtti.

Özel bir koleksiyonda bulunan Fatih Sultan Mehmet'in orijinal portresi, Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi tarafından 25 Haziran günü açık arttırmaya çıkarılmıştı.

Orijinal tablo, düzenlenen müzayedede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla 7 milyon 923 bin liraya satın alınmıştı. Tablo, ağustos ayında Türkiye'ye getirilmişti.