İBB’nin iptal ettiği projeye dair Bakan Kurum'dan açıklama: 'Biz yaparız'

İBB’nin iptal ettiği projeye dair Bakan Kurum'dan açıklama: 'Biz yaparız'

İmamoğlu'nun "'Temel atmama' töreni düzenledik" dediği projeyle ilgili konuşan Bakan Kurum, "Gerekirse Bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız” dedi.

İBB yönetiminin Silahtarağa Arıtma Tesisi projesini iptal etmesiyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Gerekirse Bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. İBB yönetiminin Haliç ve Marmara Denizi'nin temizliği için planlandığı öne sürülen Silahtarağa Arıtma Tesisi projesini iptal etmesiyle ilgili konuşan Kurum, "Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp 'Bu israf projesidir' gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç'in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız" dedi.

Kurum ayrıca, İBB'nin İstanbul Boğazı'na dair yetkilerinin gaspını içeren yeni boğaz düzenlemesiyle ilgili soruya da, "Katılımcı bir şekilde şeffaf bir şekilde çalışma yapılacak. Üzerinde çalışılıyor" yanıtını verdi.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"İBB Başkanı'nın açıklaması ve aldığı karar talihsiz. Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Bu atık su arıtma tesisine neden ihtiyaç var? Atık sular Marmara'ya deşarj ediliyor. Bugünkü arıtma tesislerini biyolojik hale getiremezseniz denizi kurtaramazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımıznı sayesinde Haliç yanında gezilebilir, içinde balıkların yüzdüğü bir hale geldi.

Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp 'Bu israf projesidir' gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç'in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız."

‘TEMEL ATMAMA’ TÖRENİ DÜZENLEDİK’

İmamoğlu projeyle ilgili, "Bir önceki İSKİ yönetiminin Silahtarağa’da yapmayı planladığı, toplam maliyeti 1.5 milyar lirayı aşan Atık Su Arıtma Tesisi projesini iptal ettik. Plansız, gereksiz ve çevreye zarar verecek bu projenin iptali için bugün “Temel Atmama” töreni düzenledik. Tüm hat yeşil alan olacak" demişti.