İBB'nin iade ettiği araçlar 5 yılda 250 milyon lira tasarruf sağlayacak

İBB'nin iade ettiği araçlar 5 yılda 250 milyon lira tasarruf sağlayacak

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, İBB’ye ait ihtiyaç fazlası 730 araç ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı Miting Alanı’nda sergilenen İBB’ye ait ihtiyaç fazlası 730 araç ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sergilenen 730 araçtan tasarruf edileceğini kaydeden Erkut, iki seçim arasında 517 adet aracın kiralandıkları şirketlere iade edildiğini belirterek, “31 Mart sonrası toplamda yüzde 20 seviyesinde, bin 247 araç sistemden çıkarılmıştır. Yani İBB ve bağlı kuruluşlarındaki her 5 araçtan 1’i sistemden çıkmıştır” dedi.

Erkut, iade edilecek araçlara ilişkin “Yılda 49.5 buçuk milyon TL tasarruf sağlanacak. 5 yıllık süreçte bu tasarruf 250 milyon TL’yi bulacak” ifadelerini kullandı. Belediyeye ait araçların, araç takip sistemlerinde sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Erkut, “2-20 Haziran tarihleri arasında, yani ikinci seçimin öncesinde, bin 700 aracın takip sistemi ya kapatılmış ya da verilerinin silindiği belirlendi. 1 Haziran günü sistemde takip edilen araç sayısı 2 bin 89, 23 Haziran günü sistemde takip edilen araç sayısı 2 bin 109. Ancak, 2-20 Haziran tarihleri arasında sinyal alınan araç sayısı ortalama 399’dur. Bu tarihler arasında 1700 aracın nerede olduğu bilinmemekte. Bununla ilgili incelememiz ise devam ediyor” diye konuştu.

Erkut’un yaptığı açıklamanın ardından, miting alanına gelen şoförler araçları bulundukları yerden çıkarmaya başladı. Yenikapı miting alanının yarından sonra yapılacak bir etkinlik için yapılacak hazıklar nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi.