İBB'nin bütün toplantılarında karşı çıkmıştı: AKP'li Göksu, ilçe belediyesinde borçlanma istedi

İBB'nin bütün toplantılarında karşı çıkmıştı: AKP'li Göksu, ilçe belediyesinde borçlanma istedi

İBB Meclisi toplantılarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun borçlanma yetkisi talebine karşı çıkan İBB AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, dün olağanüstü toplanan ilçe belediye meclisinden borçlanma yetkisi istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantılarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun borçlanma yetkisi talebine karşı çıkan İBB AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, dün olağanüstü toplanan ilçe belediye meclisinden borçlanma yetkisi istedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, toplantıyı izleyen İBB'nin CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB’nin mayıs ayında gerçekleşen olağanüstü toplantısında AKP grubunun karşı oldukları birçok konuyu ilçede uyguladıklarını belirterek, “Büyükşehirde yaptıklarıyla ilçede yaptıkları çelişki. Kendi ilçelerinde uygulamıyorlar” dedi.

AKP'li Esenler Belediyesi, dün olağanüstü toplantı yaptı. Gündem maddeleri arasında Özel Kalem Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliği, Menderes Mahallesi’ndeki Emniyet Tesis alanı plan tadili, belediyenin SGK’ya borçları karşılığında milyonlarca liralık gayrimenkul satışı ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ilçede yurttaşlara sunulmakta olan tüm kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi için yapılacak hizmetlerde kullanılmak amacıyla 10 milyon liralık borçlanma yetki talebi vardı.

Mecliste söz alan Esenler Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Kemal Şahin olağanüstü meclis toplantısında mevzuat gereği sadece koronavirüsle ilgili gündem maddesinin görüşülmesini, diğer teklif maddelerinin gündemden çıkartılmasını istedi. Şahin’in önerisi kabul edilmedi.

'BORÇLANMAK İSTEMEK TARİHİ BİR OLAY DEĞİLDİR'

Borçlanma yetki talebinin oylanması sırasında söz alan Şahin özetle “İBB’nin 11 Mayıs 2020 tarihinde borçlanma ile ilgili olağanüstü toplantısında AKP meclis grubu olarak destek olmadınız. AKP Grup Başkan vekili pandemi sürecinin kahramanlık edasıyla borçlanma istemek ve bunu tarihi olay olarak sunmak gibi ifadeleri olmuştu. Esenler Belediye Başkanlığı’nın da talep ettiği gibi; pandemi sürecinde kahramanlık edasıyla borçlanmak istemek tarihi bir olay değildir. Çünkü bu bir insanlık görevi ve aynı zamanda sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. Bunun en güzel örneği her ne kadar hizmetleri engellenmeye çalışılsa da İBB’ nin bu zor günlerde halkına verdiği destek ve yardımlardır. Bu da takdire şayandır” diye konuştu. Borçlanma teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

'OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA İBB'DE KARŞIYDILAR'

Toplantıyı izleyen Doğan Subaşı ise “Olağanüstü toplantıya İBB’de karşıydılar, ilçede kendi de yaptı. ‘Olağanüstü önem taşımayan hiçbir konu getirmeyin’ dediler, kendi ilçesinde hepsini getirdi. Borçlanmayı da getirdi. İmar tadilatı da var. Ben de bütün bu çelişkileri yerinde görmek için gittim. Gündem tek sayfa olarak dağıtıldı. Meclis üyeleri ekleri 10 dakika önce aldı. Borçlanma yetkisinin ne kadar lira için istendiğini bile 2 dk önce öğrendiler. İmar dosyası yasal zorunluluğa aykırı olarak İmar komisyonuna gitmeden geçti" dedi.