İBB’nin ‘Askıda Fatura’ uygulamasıyla 5 milyon liralık fatura ödendi

İBB’nin ‘Askıda Fatura’ uygulamasıyla 5 milyon liralık fatura ödendi

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un Twitter hesabından ‘Askıda Fatura’ kampanyasına dair paylaştığı verilere göre toplam ödenen miktar 5 milyon 27 bin 92 liraya yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter üzerinden paylaştığı verilerle ‘Askıda Fatura’ uygulamasında şimdiye dek toplam ödenen faturanın 41 bin 883 lira olduğunu ve toplam ödenen miktarın 5 milyon 27 bin 92 liraya yükseldiğini duyurdu

İBB yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için 4 Mayıs’ta Askıda Fatura uygulaması başlatmıştı. Bu uygulama kapsamında İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileler, kurumun internet sitesi üzerinden Askıda Fatura uygulamasını kullanarak fatura bilgilerini girebiliyor. Yine aynı adresten giren herkes faturalardan birini ödeyerek dayanışma sağlayabiliyor.

Ongun Twitter üzerinden yaptığı duyuruda kampanya web sitesine yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı olduğunu ve bu sebeple sayfanın yurt dışı erişime kapattıklarını da ekledi.