İBB'nin AKP döneminde Ensar Vakfı'na üç yılda 4 milyon TL'lik ihale verilmiş!

İBB'nin AKP döneminde Ensar Vakfı'na üç yılda 4 milyon TL'lik ihale verilmiş!

Ensar Vakfı'nın, 31 Mart yerel seçimleri öncesi İBB'den üç yılda 4 milyon TL'lik ihale aldığı ortaya çıktı.

Ensar Vakfı’na bağlı Ensar Vakfı İktisadi İşletmesi’nin 2014-2019 yılları arasında aldığı kamu ihalelerinin listesi, iktidara yakınlığıyla bilinen vakfa sağlanan ayrıcalıkları ortaya koydu. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre vakıf, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin öncesindeki AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) üç yılda aldığı toplam dört ihale ile 4 milyon 16 bin TL kazandı.

Vakfın, Ensar Vakfı İktisadi İşletmesi adı altında aldığı ilk ihale kayıtlara, “Sinema ve Din Sempozyumu Etkinliği Hizmet Alım İşi” olarak geçti. 16 Nisan 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanan ihale kapsamında vakfa İBB bütçesinden 535 bin 835 TL aktarıldı.

Vakıf, Kasım 2017’de ise İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş’nin, “Yüksek Din Öğretimi Kongresi Hizmet Alım İşi” ihalesini aldı. Üç günlük organizasyonu düzenlemesi için vakfa, 585 bin 400 TL verildi.

İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi’nin, “2017 Yılı Muhtelif Kültürel Organizasyonlar 6. Türkiye Değer Ödülleri Etkinliği” kapsamında gerçekleştirilen organizasyonu da Ensar Vakfı düzenledi. Organizasyonun hizmet alım ihalesi kapsamında 5 Eylül 2017’de imzalanan iş sözleşmesine göre vakıf, 690 bin 260 TL kazandı.

Vakfın aldığı en maliyetli kamu ihalesinin tarihi ise 17 Eylül 2018 olarak kayıtlara geçti. Ensar Vakfı İktisadi İşletmesi ile anlaşılan İBB’nin, “Geometrik Desenler, Değer Ödülleri ve Manevi Danışmanlık Etkinlikleri” ihalesinin sözleşme bedelinin 2 milyon 205 bin TL olduğu bildirildi.