İBB’den Yerebatan Sarnıcı için acil çağrı

İBB’den Yerebatan Sarnıcı için acil çağrı

Tehlike altındaki Yerebatan Sarnıcı'nın son durumuna ilişkin açıklama yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, restorasyonun bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Emre Orman - @eemreorman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, gergileri işlevini yitirmiş hale gelen Yerebatan Sarnıcı’ndaki riskleri yerinde anlattı. Acil müdahale projelerini 57 gün önce Kültür Bakanlığı’na bağlı Koruma Bölge Kurulu onayına sunduklarını hatırlatan Polat, yapının ayrıca deprem riski taşıdığının da altını çizdi.

“Eğer Koruma Bölge Kurulları bağımsız değilse ve kararlar Ankara’dan veriliyorsa, bu 57 günlük süreyi Kültür Bakanlığı mı bekletmektedir” sorusunu yönelten Polat, taleplerini şöyle aktardı:

“İBB olarak, bu restorasyonu bir an evvel tamamlamak istiyoruz. Sürecin önünün açılmasını, 57 gün önce teslim ettiğimiz projelerin bir an önce onaylanmasını ve bizim yaşımızı, ömrümüzü, kuşağımızı tamamladıktan sonra da ayakta kalacak olan bu yapıların geleceğe taşınması konusunda gerekli görev ve sorumlulukların yerine getirilmesini talep ediyoruz.''