İBB'den 'paralı üst geçit' iddialarına ilişkin açıklama

İBB'den 'paralı üst geçit' iddialarına ilişkin açıklama

İBB Sözcüsü Murat Ongun paralı üst geçit iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada TRT'yi yanlış haber yapmakla suçladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sözcüsü Murat Ongun, Altunizade üst geçidinin ücretli olduğuna dair iddialara, kişisel sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Ongun, yaptığı açıklamada "Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üstgeçitin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üstgeçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte." ifadelerini kullandı.

Murat Ongun konuya ilişkin yaptığı ikinci açıklamada da "Gün boyu üst geçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır." dedi.

Son olarak, TRT'ye yapmak istedikleri açıklamanın muhabir tarafından kabul edilmediğini belirten Ongun, "Altunizade’de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanımızın açıklama yapma talebinin @trthaber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.