İBB'den Adalar'da 'Ulaşım Çalıştayı'

İBB'den Adalar'da 'Ulaşım Çalıştayı'

İBB, Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Adalar’daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için “Adalar Ulaşım Çalıştayı” düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Adalar’daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için “Adalar Ulaşım Çalıştayı” düzenleyecek.

28 Ağustos’ta Büyükada’da toplanacak çalıştayda, Adalar halkının ve ziyaretçilerinin problemleri masaya yatırılacak.

Adalar’daki ulaşım sorunlarının ele alınarak yol haritasının belirleneceği çalıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleşecek. Adalar ve İstanbul’un taleplerine ortak ve köklü çözümler geliştirilmesi için tüm paydaşlar buluşacak. Çalıştaya faytoncular, Adalar’da yaşayanlar, sivil toplum kuruluşları, hayvan dernekleri, üniversiteler, kanaat önderleri ve ilgili diğer tüm kurumlar davet edildi.

Tarihi, kültürel, ekonomik ve stratejik yapısıyla dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul’un kronikleşmiş sorunları birer birer ele alınmaya başlandı. Bu kapsamda düzenlenecek çalıştayda İstanbul ile ilgili her türlü planlama faaliyetlerinde doğal ve kültürel değerlerin tahribatına yönelik kentleşme baskısını kontrol altına almak ve bu değerleri koruma kullanma dengesi çerçevesinde günümüz yaşamı ile bütünleştirmek hedefleniyor.

İstanbul Gerçeği'nin haberine göre, 28 Ağustos’ta Büyükada Anadolu Kulübü’nde toplanacak çalıştaya davetlilerin ulaşımı için “Çalıştay Vapuru” tahsis edilecek. Katılımcılar, 10:00-17:00 arasında gerçekleşecek oturumlara Karaköy ve Bostancı iskelelerinden kalkacak “Çalıştay Vapuru” ile ulaşabilecek.

DAHA FAZLA