İBB'den 1 milyon 180 bin liralık 'öfke kontrolü' eğitimi

İBB'den 1 milyon 180 bin liralık 'öfke kontrolü' eğitimi

İBB, özel güvenlik görevlilerine verilecek protokol kuralları ve öfke kontrolü eğitimi için 1 milyon 180 bin liralık ihale düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kendi şirketlerine verdiği ihalelere bir yenisi daha eklendi. Kurum içi ihalelerin bir örneği bu kez İBB'ye bağlı İSTGÜVEN ve UGETAM şirketleri arasında gerçekleşti.

İBB ve birimlerindeki özel güvenlik görevlilerinin bağlı olduğu iştirak şirketi İSTGÜVEN-İstanbul Güvenlik A.Ş, 19 Mart 2019 tarihinde özel güvenlik görevlilerine verilecek “Eğitici yetiştirme, protokol kuralları, diksiyon, etkili iletişim, davranış teknikleri ve öfke kontrolü eğitimi” için ihaleye çıktı. 9 bin 465 kişiye verilecek eğitim için açılan ihaleye tek bir teklif sunuldu. İhaleyi tek teklifin sahibi olan başka bir İBB şirketi İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri A.Ş (UGETAM) kazandı. İhalenin bedeli 1 milyon 180 bin 600 TL oldu. 12 ayı kapsayan iş için İBB şirketleri arasında 9 Nisan 2019 ile 8 Nisan 2020 tarihleri arasını kapsayan sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, teknik şartnameye göre eğitimler üç ayrı konuda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda “eğitici yetiştirme eğitimi” sadece 200 kişiye verilecek. 25'er kişiden oluşan 8 gruba toplam 40 gün eğitim verilecek. Her grup 5 gün eğitimden geçmiş olacak.