İBB'deki veri kopyalama işlemine 'yürütmeyi durdurma' kararı

İBB'deki veri kopyalama işlemine 'yürütmeyi durdurma' kararı

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebe dair 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine dair 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Karar, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı ile Güngören Belediye Meclis Üyesi ve İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksek Akyol'un başvurusu üzerine alındı.

İBB: HENÜZ RESMİ TEBLİGAT GELMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Değerli basın mensupları; Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır."

İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi verdi.

İmamoğlu, 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek birçok bilgi ve belge istedi.

Seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını isteyen İmamoğlu, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de istedi.

Bir başka evrakta iste şirketlerden istenen bilgiler şöyle sıralandı:

Mali tablolar
Bütçe uygulama sonuçları tabloları
Kasa sayım tutanakları
Alınan çekler
Menkul kıymet ve varlıklar
Tapuda kayıtlı ve kayıtlı olmayan taşınmazlar

Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "Geleceğe sağlıklı şekilde taşınması adına arşivlendi. Ne yazık ki duyum değil daha ötesi tespitlerimiz var. Bunları kıyaslamak ve halkımızın çıkarlarını korumak adına bunları arşivledik" demişti.