İBB Sözcüsü: TÜGVA'nın neredeyse tüm yöneticileri İBB'de işe alınmış

İBB Sözcüsü: TÜGVA'nın neredeyse tüm yöneticileri İBB'de işe alınmış

İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA'ya ilişkin açıklama yaptı ve "Neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA'nın 'paralel devlet yapılanması'na ilişkin ortaya çıkan belgeler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de açıklama yaptı ve TÜGVA yöneticilerinin AKP döneminde İBB'de çalıştığını açıkladı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, konuya ilişkin açıklamasında "Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

'NEREDEYSE TÜM YÖNETİCİLERİ İBB'DE İŞE ALINMIŞ'

Ongun, Twitter hesabından yaptıği kinci açıklamasında ise "İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.