İBB bir taksiciyi meslekten men etti

İBB bir taksiciyi meslekten men etti

Trafiğe girme tartışması yüzünden tartıştığı kadın turisti araçtan atan taksici, İBB tarafından meslekten men edildi.

Nişantaşı'nda geçen hafta bir turist kadını aracından atan ve çevreden gelen tepkiler nedeniyle olay yerinden uzaklaşan taksi şoförüyle ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın girişimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücünün şoförlük belgeleri iptal edildi.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Taksi şoförü bir turist hanımefendiye yanlış yaptı. Biz bunları kabullenmiyoruz. Böyle yanlış yapan taksicileri meslekten ihraç etmek zorundayız ve ediyoruz da" dedi.

Aracı bağladıklarını, ruhsat ve anahtarın kendilerinde olduğunu belirten Aksu, "Biz UBER gibi korsan taşımacılıklarla mücadele ettik. Bundan sonra cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kendimizi düzeltmeliyiz.

Fakat eğer şoförümüz veya taksi sahibi beyefendiler yanlış yaparlarsa araçlarını trafikten men ettireceğiz ve kesinlikle o şoför bir daha taksicilik yapamayacak, şoförlükten men edeceğiz" uyarısında bulundu.

TACİZ İDDİASI DA VAR

Aksu, taksinin plaka sahibiyle ilgili taciz iddiaları olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu: "Bu taksinin sahibi sürekli taciz olaylarıyla ilgili gündeme geldi. Bakanlığımıza yazı yazdık, suçlarını bildirdik ve bu aracın kesinlikle plakasının iptalini istedik. Fakat İçişleri Bakanlığımızdan gelen yazıda plaka iptalinin olmadığı belirtildi. Ben buradan devlet yetkililerimize, bakanlığımıza özellikle rica ediyorum ve sesleniyorum; İstanbul halkına yanlış yapan bir taksi sahibi veya şoför yanlışı yaptığı halde mesleğe devam ediyorsa bu sıkıntı.

Meslekten kesinlikle bunları ihraç etmemiz lazım. İhraç edebilmemiz için de bakanlığımızın bize yetki vermesi lazım. Taksiciler Esnaf Odası olarak söz veriyoruz, bakanlığımız denetim yetkisini bize verirse 1 ay içerisinde bütün yanlış yapan taksicileri meslekten men ederiz, ihraç ederiz. Hiç kimse yanlış yapmaya da cesaret edemez."

Aksu, taciz iddialarıyla ilgili olarak ise "Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, belediye ruhsatı olmadığından dolayı araç hakkında işlem yapıldı ama caydırıcı cezalar olmadı" bilgisini verdi.

TÜRSAB'TAN TEPKİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TÜRSAB) olaya tepki gösterdi. TÜRSAB'tan yapılan açıklamada, "23 Haziran Cumartesi tarihinde İstanbul Nişantaşı'nda bir taksicinin yabancı bir turiste gösterdiği tepkinin kabul edilemez olduğunu ve ortaya konan yakışıksız davranışı kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye bir turizm ülkesidir. Turistlerle doğrudan iletişim kuran tüm meslek sahiplerini bu bilinç ve sorumluluk çerçevesi içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" denildi.

Konunun takipçisi olunacağı belirtilen açıklamada, "Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca söz konusu olayın sorumlusu olan kişiyle ilgili yasal işlem yapılması ve bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğinin altını önemle çiziyoruz. Benzer hadiselerin tekrar etmemesi için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın da gerekli önlemleri almasını ve bu tür olaylarda hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.