İBB Bilim Kurulu 3 haftalık kapanma önerdi

İBB Bilim Kurulu 3 haftalık kapanma önerdi

''İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’ne defin için gelen ve sağlık kuruluşlarından ölüm nedeni ‘bulaşıcı hastalık’ olarak bildirilen vatandaşlarımızın sayısı, Türkiye geneli için açıklanan sayıdan her gün ortalama 50-60 kişi daha fazladır” diyen İmamoğlu, İBB Bilim Kurulu'nun 3 haftalık kapanma önerdiğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılı İBB bütçesini, Meclis oturumunda sundu. Yaşanan pandemi süreci nedeniyle küresel anlamda zor günler yaşandığını belirten İmamoğlu, İBB Bilim Kurulu’nun, 2-3 haftalık bir kapanma gerektiği önerisinde bulunduğunu aktardı.

Bütçe sunumundaki 2020 tablosunda kendilerini en fazla zorlayan faktörün, önceki yönetimin, İBB’ye yüklemiş olduğu 5,8 milyar TL ticari ve 2 milyar euronun üzerindeki finansman borçları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “2020 Ocak ayında 6,6 TL olan euronun kasım başı itibarıyla 9,1 liraya yükselmesinin 16 milyon İstanbulluya yüklediği ek borç yükü, 5,4 milyar TL'dir” bilgisini paylaştı. İmamoğlu, bu rakamın, tüm İBB kadrolarının maaşlarının yaklaşık 3,5 yıllık toplamına denk düştüğüne vurgu yaptı.

“2021 yılında 28,9 milyar lira olmasını öngördüğümüz gider bütçesinin tam üçte biri yatırım bütçesidir” diyen İmamoğlu, kurumun konsolide yatırım bütçesinin, 3,9 milyar lirası İSKİ, 1,6 milyar lirası İETT ve 1,3 milyar lirası iştirak şirketleri olmak üzere, toplam 18 milyar liraya ulaşacağını vurguladı.

'İBB BİLİM KURULU 3 HAFTALIK KAPANMA ÖNERDİ'

Alınan tüm tedbirlere rağmen, 17 Kasım 2020 tarihi itibarıyla, İBB ve iştirak şirketlerinde çalışanı yaklaşık 2000 personelin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif, bin 322 personelin de karantina altında olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “7/24 hizmet veren kurumumuzun çalışanlarından ne yazık ki bugüne kadar pandemi sebebiyle 21 arkadaşımızı kaybettik. Daha önce de açıkladığım gibi, sadece İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’ne defin için gelen ve sağlık kuruluşlarından ölüm nedeni ‘bulaşıcı hastalık’ olarak bildirilen vatandaşlarımızın sayısı, Türkiye geneli için açıklanan sayıdan her gün ortalama 50-60 kişi daha fazladır” diye konuştu.

İBB Bilim Kurulu’nun, kendilerine, 2-3 haftalık bir kapanma gerektiği önerisinde bulunduğunu aktaran İmamoğlu, hükümetin salgınla mücadele kapsamında atacağı ek adımlarla paralel olarak, kapanmanın boyutlarının daha da genişleyebileceğini kaydetti.

DAHA FAZLA