İBB Başkanı İmamoğlu: Kanal İstanbul çevresindeki arazilerin %70'i özel şahıslara ait

İBB Başkanı İmamoğlu: Kanal İstanbul çevresindeki arazilerin %70'i özel şahıslara ait

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi çevresindeki arazilerin %70'inin özel şahıslara ait olduğunu söyledi.

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Canlı yayında Küçükkaya'nın sorularını yanıtlandıran İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı için hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin de konuştu.

Küçükkaya'nın "Kanal İstanbul projesi üzerindeki araziler devletimize mi ait?" sorusunu yanıtlandıran İBB Başkanı, proje üzerindeki arazilerin yüzde 70'inin özel mülkiyet olduğunu söyledi. 

Ekrem İmamoğlu, "Yüzde 70'i artık şahıslara ait. Hatırlayın ilk açıklandığında 'Bu projenin detaylarını kimseye açıklamayacağız, herhangi bir avantaj sağlanmasın istiyoruz' demişlerdi. İşte şimdi yüzde 70'i şahıslara ait. Bizim tespitlerimize göre sadece 3-5 yıl içerisinde 40 milyon m2'si yeni el değiştirmiş" dedi.

'BÖLÜCÜLÜK BUDUR'

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Siz burada rant yaratacaksınız. O müfettişe söylüyorum. O müfettişe 'Ben yazdırdım, ben imza attırdım' deyip tarafsızlığını yitiren sayın İçişleri Bakanımıza da söylüyorum; bölücülük budur. Onun için diyorum İstanbul'u tehdit eden, İstanbul'a ihanet olduğunu düşündüğüm bu projeye karşıyım."

'NE ŞANSILILAR...'

Sunucu İsmail Küçükkaya ise İmamoğlu'nun açıklamalarına "Ne şanslılar, ne akıllar..." tepkisini verdi.