İBB AKP döneminde yandaş medyaya para saçmış

İBB AKP döneminde yandaş medyaya para saçmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP döneminde birçok yandaş medya kuruluşuna reklam geliri aktardığının belgeleri ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP döneminde birçok yandaş medya kuruluşuna reklam geliri adı altınca yüz binlerce lira para aktarmasının belgeleri yayınlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 21.08.2019 tarihinde bazı medya kuruluşlarına reklam, gazete ve benzeri anlaşmalar karşılığında para aktarıldığı iddiası hakkında tüm birimlerinden ve iştiraklerinden yapılan protokollerin bedelleri ve şartlarına ilişkin listeleri göndermesini talep etti. 

Gazeteci Murat Ağırel'in Twitter'dan paylaştığı reklam protokollerinin listesine göre, İBB birimleri ve iştirakleri 1.04.2014 - 23.06.2019 tarihleri arasında doğrudan ya da medya satın alma şirketleri aracılığıyla AKP'yi destekleyen yandaş medya kuruluşlarına yüz binlerce lira para aktarıldığı ortaya çıkarken, AKP'yi desteklemeyen medya kuruluşlarının hiç reklam alamaması dikkat çekti.

Ağırel'in yayınladığı listelerde Hamidiye Su, İstaç, Kiptaş gibi İBB iştiraklerinin; Güneş, Yeni Akit, İnternethaber gibi yandaş medya kuruluşlarına reklam geliri adı altında para aktardığı görülüyor.