Huzurevlerinde koronavirüs vakaları hızla artıyor

Huzurevlerinde koronavirüs vakaları hızla artıyor

Covid-19 salgınında yeniden patlama yaşanırken, 65 yaş üstü yurttaşların yaşadığı huzurevlerinde de vaka sayıları artıyor.

Covid-19 salgında resmi ölüm ve vaka sayıları artarken, Çorum’daki Atıl Üzelgün Huzurevi’nde kalan yurttaşların tamamı koronavirüse yakalandı. Ankara’daki huzurevlerinde de benzer bir durumun yaşandığı öğrenildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yeniden patlama yaşanırken, 65 yaş üstü yurttaşların yaşadığı huzurevlerinde de vaka sayıları artıyor. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Çorum Atıl Uzelgün Huzurevi’nde kalan yurttaşların tamamında Covid-19 tespit edildi.

Benzer bir durumunun Ankara’da da yaşandığı belirtilirken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, son aylarda huzurevinde kalan yurttaşların yüzlercesinin Covid-19’a yakalandığını söyledi. “Huzurevlerinde kötü bir tablo var ve acilen ciddi tedbirler alınmalı” diyen Yalçınkaya, şu bilgileri verdi:

"Şu an Ankara’da sadece Süleyman Demirel Huzurevi’nde 70’ün üzerinde Covid-19’a yakalanan yaşlı var. Saray Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde de Mart ayından bu yana yüzlerce kişi, Covid-19 bulaştığı için hasta oldu. Avrupa’da hayatını kaybedenlerin önemli bir bölümü yaşlı bakım merkezlerinde yaşayanlar. Orada yaşanan kaos ilerleyen günlerde bazı kentlerimizde görülebilir”

DÜZENLİ TEST YAPILMALI

Cezaevi, huzurevi, çocuk bakımevi ve kışla gibi toplu yaşam alanlarında düzenli olarak Covid-19 testi yapılması gerektiğini belirten Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç ise  “Daha önce yaptığımız açıklamalarda, tabip odaları ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) olarak toplu yaşam alanlarında bir enfeksiyon olması durumda bunun çok hızlı yayılacağını belirttik. Özellikle huzurevi sakinlerinin yaşlarından dolayı dirençleri düşük ve enfeksiyon çok hızlı yayılır” dedi.