Hüseyin Çelik: 50+1, Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı

Hüseyin Çelik: 50+1, Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı

AKP'nin kurucu isimlerinden ve eski bakanlarından Hüseyin Çelik, 50+1 için "Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı" ifadesini kullandı.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Hüseyin Çelik, siyasetin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisine ilişkin eleştirilerini dile getiren Çelik, ekonomik kriz için "dış güçler" savunmasını kabul etmediğini belirtti. Geçen haftalarda gündeme gelen 50+1 krizi için de konuşan Çelik, 50+1 sisteminin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kurulan bir tuzak olduğunu savundu. 

50+1 KRİZİ

AKP Hüseyin Çelik Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AKP'li Cemil Çiçek tarafından gündeme getirilen 50+1 konusunda konuşan Çelik, "50+1 Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı" ifadelerini kullandı.

'DIŞ GÜÇLER PARANOYASINI REDDEDEN BİRİSİYİM'

Erdoğan'ın ekonomideki gidişatı ve kur artışını "dış güçlerin oyunu" olarak nitelendirmesini değerlendiren Çelik, "Ülkede ekonomi kötüyse gidip Merkel, Biden'e mi çatacağız? Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar. Düşmanımız var, evet. Diplomaside her şey menfaatlere dayanır. Başımıza taş düşse dış güçlere havale edip, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Bir ülkede demokrasi ve can güvenliği yoksa kimse yatırım yapmaz. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar" şeklinde konuştu. 

'BAŞARMAK İSTEYEN YOL BULUR'

Çelik, kur kriziyle ilgili "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadelerini kullanan Erdoğan'a yönelik, "Paranız yüzde 50 değer kaybetmişse pul olmuştur. Buna Kurtuluş Savaşı diyenlerin kendi fikir özgürlüğü. 'Değil' diyenler de vatan haini değil. Başarmak isteyen yol bulur. İstemeyen mazeret arar" dedi.

'TAYİP BEY'İN İYİ SİYASETÇİ OLDUĞU TARTIŞMASIZ'

"Her iktidar muhalefete düştüğünde sorgulanacaktır" diyen Çelik, "Tayyip Bey'in iyi siyasetçi olduğu tartışmasız. Ama bir peygamber öngörüsü yok. Neticede hayatında artılar eksiler var. Yenikapı ruhu ne kadar güzeldi. Şimdi gel gelelim Bahçeli racon kesiyor. Bunu doğru bulmuyorum" diye konuştu. "CHP bir şeyi doğru yapıyorsa yanlış denilmez" diyen Çelik, "AK Parti'nin de helalleşmeye kalkışması gerek" yorumunda bulundu. 

'ESKİDEN DİNCİ TABİRİNE KIZIYORDUM, ŞİMDİ BU TABİRE İNANIYORUM'

"Biz AK Parti'yi kurarken ötekiydik. Asker medya ve yargı bize yapılmayacak şeyleri yapıyordu" iddiasında bulunan Çelik, "Bizim şimdi öteki gibi bir derdimiz yok. Ama ötekileştirmeye devam ediyoruz. Önceden mağluptuk şu an galibiz. Eskiden dinci tabire kızıyordum şimdi bu tabire inanıyorum. Din üzerinden siyaset yaparsanız dine zarar verirsiniz. AK Parti'nin milletin partisi olmaya devam etmesi gerek" ifadelerini kullandı.