Hüseyin Aygün: AKP İlçe Başkanı, ilçenin elektrik direklerini satarken yakalandı

Hüseyin Aygün: AKP İlçe Başkanı, ilçenin elektrik direklerini satarken yakalandı

CHP’li Hüseyin Aygün, Dersim’de AKP İlçe Başkanı’nın, ilçedeki 15 elektrik direği ve kestiği diğer odunları satmak için götürdüğü sırada yakalandığını öne sürdü.

CHP’li Hüseyin Aygün, Dersim’e giderken karşılaştığı bir olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Kente giderken yol kenarında bir grup asker ve adli yetkilinin bulunduğunu gören Aygün, o anda gazeteci bir arkadaşının kendisini aradığını ve AKP İlçe Başkanı’nın elektrik direklerini ve kestiği diğer odunları satmaya götürürken yakalandığını duyurduğunu söyledi.

Aygün’ün Twitter’dan paylaştığı olay şu şekilde:

Bu sabah 07.30'da yola çıktım, istikamet memleket.. Tam Pülümür Bardakçı tarafından memlekete ilerliyordum ki, solda bir grup asker eşliğinde resmi kıyafetli bir zevatın toplanmış olduğunu gördüm.. Bir mahkeme keşif için gelmiştir, diye düşündüm ki.. Tam o anda telefonum çaldı..

Karşıda memleketimin en az yirmi yıllık gazetecisi: "AKP ... İlçe başkanı 15 elektrik direği ve ormandan kestiği odunları satmaya götürürken, köylülerce ihbar edilmiş ve yakalanmış, savcı olay yerine gitmiş, ama olayın üstü örtülecek diye korkuyoruz, bir şey yapamaz mısınız?"

Memleket o halde ki, işlenmiş bir suçu açıklamak "cesaret" işi.. Ben Ankara'da yaşıyorum bir kaç senedir, gazeteci arkadaş benden bir açıklama istiyor.. Herkes korku içinde.. Memleket adına korkunç bir tablo değil mi? Hem Dersim adına, hem koca Türkiye..

 

Aygün, daha sonraki paylaşımında ise odun dolu bir kamyonun fotoğrafını paylaşarak, "AKP İlçe Başkanının hasılatı" dedi.