Hüseyin Ağçal yazdı | Kutup Yıldızı'na saygıyla...

Hüseyin Ağçal yazdı | Kutup Yıldızı'na saygıyla...

Hüseyin Ağçal

Bir fotoğraf bazen her şeyi anlatmaya yeterdir derler ya işte öyle bir fotoğraf karesindeyiz.

Mücadelenin her anında fotoğrafın izlerine rastlarız. Sosyalizm mücadelesi içine girmiş liseli gençlerdik. Toplantılar, eylemler derken arkadaşlıklar, dostluklar ilginç bir kesişim kümesi içerisinde bir kişinin etrafında cereyan ederdi.

Her kritik uğrakta dönüp bakman gerekir Kutup Yıldızı'na.

İşte öyle zamanlardan geldik, dile kolay ve bir o kadar da hızlı, maceralı, zorlu bir 20 yıl yaşadık. Bu süreçte hiç değişmeyen bir Kutup Yıldızımız vardı.

Gece gündüz afiş yaparken dilimizde Sıyrılıp Gelen, elimizde fırçalar, yanımızda Kutup Yıldızımız.

Başın sıkıştığında ilk başvuracağın, sevgini ilk anlatacağın, üzüntünde seni yalnız bırakmayan, gel dediğinde kilometre hesabı yapmayacak bir dost, arkadaş, yoldaş. Onu görmeden geçen iki yıl bu konuda yeterli bir anlam çıkarttı bende, yalnızlık!

Yılmadan, usanmadan, bıkmadan, hep yeniyi, daha gelişkini arayarak geçen yılların sonunda güneş gibi doğan Türkiye İşçi Partisi.

Uzun yıllardır beklediğimiz an gelmiş gibiydi. Yerinde duramıyordu, her görevi almak, her şeyi yapmak istiyordu. Bir gün sordum: Utkan hayırdır ne oldu? Utkan, ''Güzel şeyler oluyor, başaracağız'' diyerek işçi çalışmalarındaki hedefleri, nasıl yapacağımızı heyecanla anlatıyordu. İşte o heyecan ve inanmışlık tarifi imkansız bir GÜVEN yaratıyordu.

Utkan, her zaman sosyalizm mücadelesini halklaştırmak, işçileştirmek gerektiğini vurguladı, bunun için üretti. Bugün geldiğimiz noktada senin de olman gerekiyordu, bu işin öncüsü sendin diyeceğimiz çok şey var. Temellerini attığın Türkiye İşçi Partisi koyduğun hedeflere ilerliyor. Akın akın işçiler, gençler, kadınlar partiye üye oluyorlar. Farkımızı yarattık ve hedefe ilerliyoruz. Tam da dediğin gibi.

Sen bu partinin temellerini attın, iyi bir temel atmışsın ki çok güçlü yükseliyor. Sana layık olanı yapacağız ve sosyalizmi kuracağız.

Utkan Adıyaman iyi ki bu dünyadan geçmiş, iyi ki bize önderlik etmiş, iyi ki yoldaşımız olmuş ve iyi ki kan kardeşim, can dostum olmuş. Sevgiyle özlemle…

DAHA FAZLA