Hürriyet'ten bir sansür daha

Hürriyet'ten bir sansür daha

Hürriyet, Ahmet Hakan'ın yazısının sansürlenen kısmını tepkiler üzerine yeniden ekledi.

Hürriyet, Ahmet Hakan'ın bugün yayınlanan yazısında bir kısmı sansürledi. Hürriyet daha sonra Hakan'ın yazısının sansürlenen kısmını tepkiler üzerine yeniden ekledi.

Ahmet Hakan bugün yayımlanan yazısında kabine revizyonuna ilişkin bir kulis bilgisine yer verdi. Yazının bu bölümü basılı yayında yer aldı ancak internet sitesinde sansüre uğradı.

Ahmet Hakan yazısında ‘Benden duymuş olmayın ama’ diyerek 3-4 bakanın değişeceği ve bunlardan birinin de Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli olduğu bilgisini aktardı. Yazı Hürriyet gazetesinin bugün yayımlanan sayısında yer aldı. Ancak internet sitesinde yazının bu bölümü çıkartıldı.

Ancak internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından yazının sansürlenen bölümü başlığı kalın harflerle yazılmış şekilde yeniden yayına alındı.

Hürriyet seçim sürecinde de, Ertuğrul Özkök'e konuşan Binali Yıldırım'ın seçim vaatlerinden biri olan "Bunları yapabilmek için İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” açıklamasını, “İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır" şeklinde değiştirmişti. 

DAHA FAZLA