Hürriyet, Milliyet ve Posta konusunda Demirören'den açıklama

Hürriyet, Milliyet ve Posta konusunda Demirören'den açıklama

Demirören Medya'nın tamamen dijital yayına geçme kararı aldığı ve Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın artık sadece internet sitesi üzerinden devam edeceği iddia edilmişti. Demirören Medya ve Ahmet Hakan'dan konuyla ilgili yalanlama geldi.

Medyaradar'da yer alan habere göre, Demirören Medya Grubu  bünyesindeki gazetelerin tamamı, yani Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın artık sadece internet sitesi üzerinden devam edeceği iddia edilmişti.
 
Kararın alınmasında, artan kağıt maliyetleri ve evden çalışma düzenine geçişle dijital dönüşümün daha uygun olacağı fikri etkili olduğu söylenmişti.

DEMİRÖREN MEDYA VE AHMET HAKAN'DAN YALANLAMA

Demirören Grubu'nun artık basılı mecralarda yayın yapmayacağı, Hürriyet, Posta ve Milliyet gibi gazetelerin kapanarak dijitalde devam edeceğine ilişkin ortaya atılan iddiyaya, Demirören Medya ve Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan yalanlama geldi.

Demirören'den yapılan açıklamada "Demirören Medya Grubu ile ilgili olarak Sosyal Medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na da gerekli KAP açıklamasını yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

Çıkan iddialara Twitter adresi üzerinden cevap veren Ahmet Hakan ise, “Bunun tek harfi bile doğru değil. Hürriyet, son dönemde artan tirajıyla sektörün öncüsü durumunda. Sanırım bunun rahatsızlığı söz konusu.” dedi.