Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti
Hürriyet'te birçok kişinin işine son verilmesinin ardından istifa haberleri de gelmeye devam ediyor. Son olarak gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etti.
31-10-2019 16:41

GeçtiÄŸimiz aylarda iktidara yakınlığı ile bilinen Demirören Grubu tarafından satın alınan Hürriyet gazetesinde bir grup çalışan, ''yönetim kurulunun iÅŸletmesel kararı'' denilerek iÅŸten çıkarılmış ve görevlerine son verilen isimler kararı, evlerine gönderilen tebligatla öÄŸnenmiÅŸti. YaÅŸananlar sonrası Gülse Birsel ve Naim Dilmener istifasını açıklarken, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da istifa etti.
22 Mayıs 2018'de Genel Yayın YönetmenliÄŸi koltuÄŸunu Fikret Bila'dan devralan Vahap Munyar bugün gazete yönetimine istifasını noter aracılığıyla gönderdi.
İLGİLİ HABERLER
Konda’dan medya raporu: Türkiye’nin yüzde 74’ü gazete okumuyor
Medya kullanımına ilişkin araştırma yapan Konda yeni bir rapor hazırladı. Raporda kamuoyunun medyayı nasıl kullandığına dair istatistikler paylaşıldı.
06-12-2019 09:42

Konda AraÅŸtırma, kamuoyunun medya kullanım alışkanlıklarına iliÅŸkin rapor hazırladı. ‘İnternete ve sosyal medya araçlarına güvenin arttığı’ belirtilen raporda, ülkenin yüzde 74'ünün gazete okumadığına dikkat çekildi.
Türkiye'de kamuoyu yoklama ve danışmanlık konusunda araÅŸtırmalar yapan Konda’nın raporuna göre 2011 yılında Türkiye genelinde her 10 kiÅŸiden ancak dördü internet kullanırken bugün her 10 kiÅŸiden sekizinin internet kullandığı ifade ediliyor.
Ayrıca raporda “Farklı sosyal medya mecraları kısılan muhalif seslerin ve ötelenen toplumsal ve siyasal kimliklerin temsiliyeti için gittikçe önem kazanmaktadır. Habercilik alanında açılan bireysel YouTube kanalları, farklı iÅŸ modelleri deneyerek ana akım medyaya alternatif üretmeye çalışan bağımsız haber ve analiz platformları, anlık sanal haberleÅŸme aÄŸları Türkiye’nin medya evrenine çeÅŸitlilik ve derinlik getirmektedir” denildi.
HABERLER TELEVİZYONDAN TAKİP EDİLMİYOR
Raporda kanalın izleyici kitlelerine iliÅŸkin bilgiler de yer alıyor. Haber için tercih edilen televizyon kanallarının yıllar içinde deÄŸiÅŸtiÄŸi ifade edilen raporda, aynı zamanda haberleri televizyondan takip etmeyen kitlenin hızla artmaya baÅŸladığı belirtildi.
GENÇLER CNN İZLEMİYOR
Raporda, Demirören Grubu’nun satın aldığı CNN Türk’ün son 10 yıllık döneminde gençlerin izleme oranının yüzde 43’ten yüzde 26’ya kadar gerilediÄŸi saptandı. Raporda “Orta yaÅŸ grubunun izleyiciler arasındaki oranı bu dönemde aynı düzeyde kalırken, üst yaÅŸ grubunun oranı ise neredeyse iki katına ulaÅŸmış durumda. Bugün her 10 CNN Türk takipçisinin yaklaşık üç gençlerden, dördü orta yaÅŸ grubundan, üçü ise üst yaÅŸ grubundan oluÅŸuyor” deniyor.
FOX İZLEYEN KÜRT YURTTAÅž SAYISI ARTTI
Fox TV açısından önemli bir demografik deÄŸiÅŸime dikkat çekiyor. Kanal izleyicilerinin etnik kökenlerinde deÄŸiÅŸiklik olduÄŸu belirtilen raporda, “2017 yılına dek düÅŸük düzeylerde kalan Kürt izleyiciler, bugün her beÅŸ Fox TV izleyicisinin birini temsil ediyor” ifadeleri yer alıyor.
Gazeteci Işıl Özgentürk'ün 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor!
İlk duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, yazar Özgentürk hakkında "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.
05-12-2019 19:28

Gazeteci Işıl Özgentürk'ün 4 yıl önce Twitter'da yaptığı bazı paylaşımlara ÅŸikayet üzerine dava açıldı. Savcı, Özgentürk'ün 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istedi
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, Twitter hesabındaki bazı paylaşımlara iliÅŸkin olarak "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan hakim karşısına çıktı. İlk duruÅŸmada mütalaasını açıklayan savcı, yazar Özgentürk hakkında "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya sanık Işıl Özgentürk katıldı. Sanık avukatları da salonda hazır bulundu.
‘BEN BARIÅžSEVERİM, ÜLKESİNİ SEVEN BİR GAZETECİYİM’
DuruÅŸmada Işıl Özgentürk savunma yaparak, "YaÅŸamım boyunca kitap yazmış, film cevirmiÅŸ, film atölyeleri iÅŸletmiÅŸ ve ömrümün 50 yılından beri Cumhuriyet Gazetesi'nde röportaj muhabiri ve köÅŸe yazarı olarak çalışan biriyim. Beni ihbar edenin ne yazdıklarımdan ne de kitaplarımdan, filmlerimden haberi var. Sadece ihbar etmiÅŸ. Ben dünyanın ve Türkiye'nin her yerine gittim. Gördüklerimi yaÅŸadıklarımı gerek gazetemde gerekse kitaplarımda anlattım. Ben bir barışseverim. Ben ülkesini seven bir gazeteciyim. Dava konusu paylaşımlarım suç deÄŸildir" dedi.
DuruÅŸmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Twitter hesabından 6 Eylül 2015 ve 4 Nisan 2015 tarihlerinde yaptığı paylaşımları nedeniyle, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gazeteci, yazar Işıl Özgentürk'e 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Savcının mütalaası üzerine söz alan gazeteci yazar Işıl Özgentürk, "Mütalaayı dinlediÄŸimde ben kendimi korkutucu bir insan gibi gördüm. Paylaşımlarım çarpıtılıyor, mütalaayı kabul etmiyorum. Terör örgütü propagandası yapmadım. Hayatım boyunca terör örgütlerinin karşısında oldum. Beraatımı istiyorum" dedi.
Sanık avukatları savcının mütalaası üzerine esas hakkında yazılı savunma yapabilmek için süre talep etti.
DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esas hakkında savunma yapabilmek için süre verdi. Sanık gazeteci yazar Işıl Özgentürk'ün duruÅŸmalardan vareste tutulmasına karar veren heyet, duruÅŸmayı erteledi.
İşten çıkarılan Hürriyet çalışanlarından gazete önünde eylem: 'Hakkımızı verin'
Yapılan basın açıklamasında, "Demirören Grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek, hem de sendika hakkına saygı duymayı öğrenecek" denildi.
03-12-2019 14:57

İleri Haber
Hürriyet gazetesinde Ekim ayında toplu olarak iÅŸten çıkarılan gazeteciler, tazminatlarını alamadıklarını belirterek bugün gazete binasının önünde eylem yaptı İşten çıkarılan gazeteciler adına konuÅŸan gazeteci Mesude ErÅŸan, yasal hak arayışlarını sürdüreceklerini vurguladı.
Sendikalı oldukları gerekçesiyle evlerine tebligat gönderilerek iÅŸten çıkarılan 45 Hürriyet çalışanının tazminatları hala ödenmedi. Bugün gazete binası önünde eylem yapan Hürriyet çalışanları, tazminatlarının ödenmesini talep ederken, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.
'HAK ARAYIÅžINI SÜRDÜRECEĞİZ'
Eylem sık sık "Susma haykır sendika haktır" sloganı atılırken, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) BaÅŸkanı Gökhan DurmuÅŸ da bir konuÅŸma yaptı. İşten çıkarılanlar konuÅŸan Mesude ErÅŸan ise yasal hak arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti. Eyleme, çalışanlar da destek verdi.
Eylem sonunda okunan basın açıklamasında ÅŸu noktalar dikkat çekti:
“Hürriyet yönetimi iÅŸten attığı bu gazetecilere haklarını ödeyerek lütuf yapmış olmayacak. Bu haklar arkadaÅŸlarımızın emeÄŸinin karşılığıdır.
Üyelerimizi maÄŸdur ederek, çalışanların kafasından sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar.
Demirören Grubu hem maÄŸdur ettiÄŸi 45 gazetecinin hakkını kuruÅŸu kuruÅŸuna ödeyecek, hem de sendika hakkına saygı duymayı öÄŸrenecek.
Medya sektöründe artık hiçbir ÅŸey eskisi gibi olmayacak.
Çalışanın deÄŸer gördüÄŸü, hakkını alabildiÄŸi, editöryal bağımsızlığın olduÄŸu bir sektörü birlikte yaratacağız.”
İleri Haber'in yargılandığı dava ertelendi
İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Onur Emre Yağan'ın 2014-2018 yayınlanan birçok haber nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı dava ertelendi.
03-12-2019 13:34

İleri Haber
İleri Haber'in sitesinde 2014-2018 yılları arasında yer alan haberlerden dolayı önceki dönem Genel Yayın Yönetmeni ve köÅŸe yazarlarından Onur Emre YaÄŸan bugün hakim karşısına çıktı.
Dava, YaÄŸan'ın avukatının, aynı saatte 'cumhurbaÅŸkanına hakaret' suçlamasıyla baÅŸka bir davada yargılanması sebebiyle 20 Mart 2020, saat 10.30'a ertelendi.
Birçok basın organında da yer alan haberlerin soruÅŸturma konusu olarak yer aldığı iddianamede, Onur Emre YaÄŸan'a "zincirleme ÅŸekilde terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması isnat edildi.
İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Suçları SoruÅŸturma Bürosu tarafından açılan davanın ilk duruÅŸması bugün, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
ETHA muhabiri Serdal Işık gözaltına alındı
ETHA muhabiri Serdal Işık, haber takibine gittiği Beyazıt'ta yapılan GBT kontrolünde gözaltına alındı.
03-12-2019 11:24

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Serdal Işık, haber takibine gittiÄŸi sırada Beyazıt Tramvay durağında yapılan GBT kontrolünde polisler tarafından gözaltına alındı. Işık'ın neden gözaltına alındığına iliÅŸkin bilgi verilmedi.
Tramvaydan indiÄŸi sırada GBT kontrolü yapan polisler tarafından durdurulan Işık, gözaltına alındı. Polis, Işık'ın neden gözaltına alındığına dair bilgi vermezken, Işık'ın nereye götürüldüÄŸü de bilinmiyor.
İleri Haber yargılanıyor!
İleri Haber 2014-2018 yılları arasında yayınladığı birçok haber nedeniyle terör örgütü propagandası suçlamasıyla yargılanıyor.
03-12-2019 00:44

İleri Haber
İleri Haber'in sitesinde 2014-2018 yılları arasında yer alan haberlerden dolayı önceki dönem Genel Yayın Yönetmeni ve köÅŸe yazarlarından Onur Emre YaÄŸan hakim karşısına çıkacak.
Tüm basın organlarında da yer alan haberlerin soruÅŸturma konusu olarak yer aldığı iddianamede, Onur Emre YaÄŸan'a 'Zincirleme Åžekilde Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlaması isnat edildi.
İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Suçları SoruÅŸturma Bürosu tarafından açılan dava 3 Aralık Salı günü saat 11.00'da İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.