Hülya Koçyiğit: Ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür

Hülya Koçyiğit: Ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür

Oyuncu Hülya Koçyiğit, Türkiye’de baskı olmadığını, aksine herkesin fazla özgür olduğunu söyledi.

Hülya Koçyiğit, "Söylenildiği kadar baskı olduğunu düşünmüyorum. Bundan daha açık bir toplum görmedim ben" dedi. Koçyiğit, "Bir kere böylesine bir iletişim çağında yaşarken, sosyal medya hayatımızın bu kadar içindeyken kim kendini baskı altında hissedebilir ki? Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür. Çok fazla atıp tutuyorlar" diye konuştu.

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Koçyiğit, Afrin saldırısına ilişkin de "Afrin bir mecburiyet. Bıçak kemiğe dayanmıştı. Başka türlü hareket edemezdik" dedi. Koçyiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Hem de hakkımız bu. Çünkü tecavüze uğruyoruz. Terörden kimse bizim kadar çekmemiştir. Artık yeter. Bir de insanın gücüne gidiyor” dedi.

Afrin operasyonuna karşı çıkan 170 imzacının yayınladığı bildiri için “Milletçe böylesine önemli bir konuda haklı bir müdafaa yaparken bu bildirinin sırası değildi” diye konuşan Koçyiğit, "Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Onun da Türkiye için gereklilik olduğuna her geçen gün biraz daha ikna olmaya başladım. Çünkü başkanlıkla yönetilen ülkelerde çok daha kolay hareket edilebiliyor. O konuda da ‘Evet’çiydim. Önemli bir sistem değişikliği. Yeni şeyler hep ürkütür. Ama zamanla 'İyi ki böyle yapılmış' diyeceğimiz günler gelecek."

DOĞA KATLİAMI 'İYİ Kİ' OLDU!

Koçyiğit, 3’üncü havalimanı için girişilen doğa katliamı için de şunları söyledi:

"Yaptıklarından dolayı bir gün herkes Erdoğan’ı takdir edecek. 'İyi ki üçüncü havalimanı yapıldı yoksa perişan olacaktık' diyecek herkes. 'Kim yaptırdı bunu?' dediklerinde ise Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapıldığını anlayacaklar."