Hulusi Akar'dan 'Suriye' açıklaması: 'Gereken ne varsa Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak'

Hulusi Akar'dan 'Suriye' açıklaması: 'Gereken ne varsa Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak'

Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili “Gereken ne varsa yeri, zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.  Akar, burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde taviz, mücadeleden vazgeçmek gibi bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini korumak bizim boynumuzun borcu. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘TÜM AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYORLAR’

Tele1’de yer alan habere göre konuşmasında Ege ve Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ayrı bir paragraf açan Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyor. Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Fakat bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle bunlara dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar.”