Hulusi Akar: Rusya saldırıları mutabakata uygun değil

Hulusi Akar: Rusya saldırıları mutabakata uygun değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde İdlib'de artan Rusya hava saldırıları için "Mutabakata uygun değil" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Soçi'de gerçekleştirilecek görüşme öncesi, Rusya'nın İdlib'e hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise saldırıların mutabakata uygun olmadığını söyledi.

Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı belirten Akar, "Biz bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin mutabakatlar kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini savunan Akar, "Bir taraftan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan birliklerimizin, hudutlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına tahammülü olmayan ülkemizin korunması için orada başarılı olmamız şart. Gelişmeleri dikkatle hassasiyetle takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

"MİLİTANLAR, TSK KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDEN ÇIKMAYA ÇALIŞTI"

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Tuğamiral Vadim Kulit de yaptığı açıklamada "Halep vilayetinin Baselhayya yerleşimindeki yasa dışı silahlı grupların militanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde bölgeden Tel Rıfat yönüne doğru Suriyeli askerlerle olan kesişme hattı üzerinden geçme girişiminde bulundu. Çıkan çatışma sonucunda beş Suriyeli asker yaralandı" demiş ve militanların başlangıç noktalarına geri döndüklerini söylemişti.