Hükümet dağıtmayınca Trump'tan maske istedi: 'Duyduk ki sizdeymiş'

Hükümet dağıtmayınca Trump'tan maske istedi: 'Duyduk ki sizdeymiş'

"Maskeleri Trump'tan istemeye karar verdim” paylaşımı yapan Gülseven, daha sonra ABD Başkanı Donald Trump’ı etiketlediği bir paylaşım daha yaptı.

İleri Haber

Gazeteci Hakan Gülseven, maske dağıtmayı beceremeyen ve en son satışın serbest bırakıldığını açıklayan AKP iktidarının maske politikasını eleştirerek, “Maskeleri Trump’tan istemeye karar verdim” dedi. Yurtseven, Trump’ı etiketlediği paylaşımda ise gönderilen maskelerin bir kısmını geri istedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının ülkemizde yayılmaya başlamasının üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmesine rağmen AKP iktidarı maske dağıtımını başaramadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son bugün yaptığı ‘normalleşme’ açıklamasında maske satışının serbest bırakıldığını duyurdu.

Gazeteci Hakan Gülseven ise iktidarın maske politikasını ilginç bir şekilde eleştirdi. Sosyal medya hesabından “Virüs salgınında iki ay oldu, iktidarın başı her vatandaşa beş maske dağıtılacağını açıkladı, maske kodu bana hâlâ gelmedi ama üç hükümetten, iki de Kızılay'dan beş adet para isteyen mesaj geldi. Anneme babama kolonya da gelmedi. Maskeleri Trump'tan istemeye karar verdim” paylaşımı yapan Gülseven daha sonra Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ı etiketlediği bir paylaşım daha yaptı. Gülseven, bu paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bay Başkan, Türk hükümeti bir aydan fazla bir süre önce koruyucu yüz maskeleri göndereceğine söz vermesine rağmen, hiçbirini alamadık. Ancak, hükümetimizin maskeleri size gönderdiğini duyduk. Mümkünse, bir kısmını geri almak istiyorum. Teşekkürler.”