Hukuksuz yıkımın delillerini ortadan kaldırmaya çalıştılar

Hukuksuz yıkımın delillerini ortadan kaldırmaya çalıştılar

Belediye, Çekmeköy'de 'dere bandından geçtiğini' gerekçe göstererek evlerini hukuksuzca yıktıkları mahallelilerin kaldıkları çadırları 'kaçırdı'.

Nazlı Eda Piyade 

İstanbul’un Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki Farabi Sokak’ta “dere bandı” gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkımına karar verilen 11 gecekondu Nisan ve Ağustos aylarında yıkılmıştı.

Süreç içerisinde yargıya intikal eden konu hakkında mahkeme henüz sürerken ve gecekondular AKP’nin seçim öncesinde getirdiği imar affı kapsamındayken gerçekleşen yıkımın ardından evlerinden olan yurttaşlar, çadırlarda kalmaya başlamıştı.

Daha önce çadırda yaşayan yurttaşları tehdit ederek elektriklerini kesen Çekmeköy Belediyesi bu kez de çadırları ‘kaçırdı’.

'OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

İleri Haber’e konuşan mahalleliler İBB’nin zabıta, polis ve belediye çalışanı ordusuyla gelerek çadırlarını kaldırdıklarını söyledi.

Yıkım için mahkemeden keşif ekibinin geleceğini ancak adli tatil dolayısıyla sürecin uzadığını, belediyenin ve müteahhitin bunu kullandığını söyleyen yurttaşlar, “Olayın üstünü kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

Hukuksuz yıkımın delillerini kaldırmak isteyen belediye yetkilileri, incelenmesi gereken inşaatın moloz yığınlarını da kaldırmak istedi. Ekipler, mahallelinin engellemesiyle alandan ayrılmak zorunda kaldı.

Yıkıma karşı aylardır direnen ve şimdi de kalmak zorunda oldukları çadırları ‘kaçırılan’ yurttaşlar dayanışma çağrısı yaptı.
 

DAHA FAZLA