Hukuka bir darbe daha: Gençler avukatsız ifadeye zorlandı

Hukuka bir darbe daha: Gençler avukatsız ifadeye zorlandı

Ankara'da Boğaziçi Üniversitesi direnişinde gözaltına alınan ve tutuklananlar için eylem düzenledikleri için gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarıyla birlikte ifade vermesine izin verilmedi.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu'ya karşı yapılan eylemlerde gözaltına alınan ve tutuklananlara ilişkin protestolar sırasında Ankara'da polis saldırısında gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarıyla birlikte ifade verme hakları engellendi. Uzun süre Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde öğrencilerle görüşmelerine izin verilmeyen avukatlarla polis arasında tartışma yaşandı. 

İfadelerinin alınması için bekletilenlere polisin uyguladığı hukuksuzluğu anlatan bir öğrenci, "Bir uygulama getirmişler, bize bir kağıt getiriyorlar. Kağıtta 3 kutucuk var ve hangi avukatın geldiği bilgisi verilmeden ifade için hangi avukatları talep ettiğimizi soruyorlar. Bizim avukatların isimlerini ezbere bilmek gibi bir yükümlülüğümüz de yok. Avukatlar böyle bir uygulamayı kabul etmedi,  ondan dolayı emniyetin dışarısında bekletildiler. Biz de sonunda avukatsız bir şekilde ifadeye girdik ve susma hakkımızı kullandık" şeklinde konuştu. 

Avukatların mücadelesi sonucu, ifadelerinin alınması beklenen öğrencilerle dışarıdaki avukatların ilgilenmesi sağlandı.