Hukuk fakültesi öğrencilerinden, Dr. Bülent Yücel için dilekçe: 'Ders geri verilsin'

Hukuk fakültesi öğrencilerinden, Dr. Bülent Yücel için dilekçe: 'Ders geri verilsin'

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, Dr. Bülent Yücel’in 12 yıldır verdiği Anayasa Hukuku II dersi başka bir akademisyene verilmişti.

İleri Haber

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Dr. Bülent Yücel’in önce anabilim dalı başkanlığına son verilmiş, ardından 12 yıldır verdiği Anayasa Hukuku II dersi kendisinden alınmıştı.

Hukuk Fakültesi öğrencileri, Yücel’in tekrar ders vermesi için dekanlığa dilekçe verdi.

ÖĞRENCİLERDEN DİLEKÇE

Hukuk Fakültesi öğrencileri bu sabah saat 10.00 itibarıyla fakülte bahçesinde toplanarak, gruplar halinde fakülte dekanlığına Anayasa Hukuku II dersinin tekrardan Dr. Bülent Yücel’in vermesi için dilekçe verdi.

Öğrencilerin verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“05.02.2020 tarihi itibarıyla fakültemizde Dr. Öğr. Üyesi Bülent Yücel’in eğitimini aktif olarak verdiği Anayasa Hukuku ve Parlamento Hukuku ile ilişiği kesilmiştir.

Söz konunu işlemler Bülent Yücel’in ilk hafta derslerinin işlemesinden sonra gerçekleşmiştir. Anayasa Hukuku bütünlük teşkil ettiğinden ilk hafta dersi de işlemiş olduğundan sonradan dersin öğretim üyesinin değişmesi biz öğrencileri kaygılandırmakta ve hukuki güvenilirlik, idari işlemlerin önceden bilinebilirliği hususunda kuşkuya düşürmektedir.

Dönem başında olduğu gibi dersi yine Bülent Yücel’in vermesini arz ederim”

DAHA FAZLA