HTS kayıtları Ümitcan Uygun’u yalanladı: 'Esra Hankulu’nun başını kendi çarpması mümkün değil'

HTS kayıtları Ümitcan Uygun’u yalanladı: 'Esra Hankulu’nun başını kendi çarpması mümkün değil'

Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame düzenlenen Ümitcan Uygun’un, olay gününe ait iddialarını, HTS kayıtları yalanladı.

Ankara’da, Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun’un tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Hankulu’nun kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu raporuna göre, künt kafa travmasına bağlı kafa içi kanama (subdural kanama) olduğu ifade edildi.

Raporda, “Kişinin ölümüne neden olan beyin kanamasının, ölümünden önceki 24 saat içinde gerçekleşen kontrolsüz bir şekilde düşerek kafasını sert ve künt bir zemine çarparak olabileceği gibi kişinin bir başkası tarafından düşürülmesi veya kafasının sert ve künt bir cisme çarptırılması veya cisimle vurulması sonucu da oluşabilir” denildi.

İddianamede, alınan ifadeler ve telefon kayıtlarının incelemesi sonucu da Esra’nın ölü bulunduğu odaya Ümitacan Uygun dışında birinin girdiği yönünde tespit bulunmadığı belirtilerek, “Mevcut delillere ve Adli Tıp Kurumu raporu ile oluşan kanaate göre Hankulu’nun ölümüne yol açan künt travmaya neden olan eylemin, Uygun ile odada baş başa bulundukları sırada gerçekleştiği” değerlendirmesi yapıldı.

'KENDİ KUSURU SONUCU ÖLMÜŞ OLAMAZ'

DHA’nın haberine göre iddianamede, sağlık ekipleri olay yerine girdiklerinde Hankulu’nun odasındaki bazanın üzerinde, üzeri örtülü olduğu halde sırt üstü ve elleri çapraz olarak göğüs bölgesini kavramış olarak bulunduğu, cesedin bulunduğu pozisyonun Hankulu’nun kendi kusuru sonucu künt travmaya neden olmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Ayrıca savcılık tarafından yapılan ölü muayene tutanağında da Esra Hankulu’nun sol kol dirseğinde lokal sıyrıklar ve sol dizinde de 5 santimetrelik deri kaybının, sağ dizinde de lokal sıyrıkların olduğu aktarıldı. Yine iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunda Hankulu’nun tırnak aralarında Uygun’a ait düşük yoğunluklu da olsa DNA örneklerinin tespit edildiği bilgisi yer aldı.

Uygun’un, olay günü avukatının araması ile uyandığı, uyandığında Esra’nın hayatta olduğu ve kendisine taksi çağırdığı yönündeki iddialarını HTS kayıtları yalanladı.

HTS kayıtlarına göre Uygun’un, uyandığını söylediği saat 10.15’ten önce başka kişiyi arayıp görüştüğü, avukatını da kendisinin aradığı ortaya çıktı. Eve taksiyi de kadının değil kendisinin çağırdığı belirtildi.

Uygun’un, evden çıkarken Esra’nın hayatta olduğu ve kendisini uğurladıktan sonra kapıyı arkadan kilitlediği yönünde beyanları olduğu hatırlatılarak, “Ancak olay günü sağlık ekiplerine kapıyı açan şüpheli Furkan G., savcılığa verdiği ek ifadesinde kapının içeriden kilitli olmadığını beyan etti. Bu nedenle şüpheli Uygun evden çıkarken Hankulu’nun hayatta olmadığı ispatlandı” denilerek Uygun’un, Hankulu’nun ölümüne neden olacak şekilde baş bölgesine cebir uyguladığı, cesede yatakta bulunduğu pozisyonu vererek, evden ayrıldığı belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, Ümitcan Uygun için ‘kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Furkan G. ve Dilan C. için ise ‘suç delillerini gizlemek’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.