HSK, 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan cinayetindeki 'ihmali' ararken 57 kadın öldürüldü

HSK, 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan cinayetindeki 'ihmali' ararken 57 kadın öldürüldü

Eskişehir’de 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen boşandığı erkek tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ı ölüme götüren ihmaller konusunda başlatılan incelemede 65 gündür hiçbir sonuç çıkmazken Türkiye’de 57 kadın daha öldürüldü.

Eskişehir’de, hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ve boşandığı erkek tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünün ardından başlatılan Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) incelemesinin üzerinden 65 gün geçti. HSK’nin henüz hiçbir sonuç alınamayan ve bugün 65’inci gününde olan incelemesi sürecinde Türkiye’de 57 kadın daha katledildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Kadınlar hala göz göre göre öldürülüyor. Devlet onları hala koruyamıyor” dedi.

Arslan’ı ölüme götüren ihmallere ilişkin rapor hazırlayan avukatlar Pınar Çelik Arpacı, Betül Duman, Neriman Ersin, Fatma Girgin, Funda Güney, Heval Yıldız Karasu ve Ceren Koçak; CHP’li Utku Çakırözer ile bir araya geldi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Ayşe Tuba Arslan’ın katili hakkında hazırlanan iddianamedeki ayrıntıları değerlendiren Çakırözer, “Ayşe Tuba öldükten sonra katil hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Katil onu öldüreceğini neredeyse herkese söylemiş. Bu meseleyi gönüllü olarak kendilerine iş edinen avukatların raporu gösteriyor ki Eskişehir’de adli makamlar da emniyet birimleri de Tuba Arslan’ın can güvenliğinin tehlikede olduğunu biliyor. Ama kimse üzerine düşeni yapmıyor. Kimse görmüyor, kimse duymuyor” diye konuştu.

'HSK 65 GÜNDÜR İHMAL ARIYOR'

“İnceleme soruşturmaya dönüştü mü?” diye soran Çakırözer, şöyle konuştu:

“Bu cinayette kimlerin ihmali var? Kamu görevlileri hakkında herhangi bir adli soruşturma var mı? Bu soruların tamamı 65 gündür yanıtsız. Ama bu 65 günde Türkiye’de 57 kadın daha öldürüldü. Neden bu uzaklaştırma kararları takip edilmiyor? Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı genelgeler yayınlıyor. HSK, 65 gündür ihmal arıyor. HSK ve Başsavcılık incelemeleri bir an önce sonuçlansa buradaki yaptırımlar Türkiye’ye de örnek olacak.”

DAHA FAZLA