Hristiyan yurttaşın mezarında bulunan haça saldırı

Hristiyan yurttaşın mezarında bulunan haça saldırı

Cenaze törenine katılanlar defin sırasında küçük bir grubun tekbir getirerek defin törenini sabote etmeye ve provokasyon yaratmaya çalıştığını söyledi.

Trabzon’da hayatını kaybeden Hristiyan yurttaşın cenazesinde bir grup tekbir getirerek provokasyan girişiminde bulunurken, bugün de mezarındaki haçın sökülerek yakıldığı görüldü.

"hristiyanhaber.net" isimli internet sitesinin haberine göre, Santa Maria Katolik Kilisesi cemaatinden Zehra Çolak isimli yurttaş 17 Ocak’ta yaşamını yitirdi. 18 Ocak’ta kilisede düzenlenen dini törenin ardından kilisenin 500 metre kadar yukarısında yer alan Aya Filbo (Arafilboyu) mahallesinde bulunan kilisenin mezarlığına defnedildi. Mezarın başına da geçici olarak tahta haç yerleştirildi. Cenaze törenine katılanlar defin sırasında küçük bir grubun tekbir getirerek defin törenini sabote etmeye ve provokasyon yaratmaya çalıştığını söyledi.

HAÇ KIRILARAK, YAKILDI

Hayatını kaybeden eşinin mezarını en son 4 Şubat’ta ziyaret eden Veysel Çolak, 14 Şubat günü (bugün) tekrar ziyarete gittiğinde şoke oldu. Çolak, mezara geçici olarak yerleştirilen haçın yerinde olmadığını gördü. Mezarın etrafını araştıran Veysel Çolak, tahta haçın söküldükten sonra kırılarak mezarın yakınında yakıldığını gördü. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak durumu bildiren Çolak’in ifadesini alan polisler, mezarın ve yakılan haçı görüntüleyerek soruşturma başlattı. 

'HAÇ ÇALINMAYA ÇALIŞILDI'

Çolak ayrıca, eşinin mezarı kazılırken de haçın çalınmaya çalışıldığı, mezarlığa yüzünü kapatarak ve yanında bir köpekle gelen kişinin haçı çalmaya çalıştığı, mezarlıkta oynayan çocukların tepkisi üzerine çocuklara köpeğini saldırarak kaçtığını ifade etti.

DAHA FAZLA