Hrant Dink'in katili gardiyanı tehdit etmese tahliye olacaktı

Hrant Dink'in katili gardiyanı tehdit etmese tahliye olacaktı

Hrant Dink’i öldüren tetikçi Ogün Samast'ın tutukluluğu, Dink cinayetinden değil; cezaevinde gardiyanları tehdit suçlamasıyla hakkında açılan dava sebebiyle devam ediyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de katleden Ogün Samast, Dink cinayeti sebebiyle olan tutukluluğunu tamamladı ve denetimli serbestlik kapsamına alındı. Katil Samast'ın, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu dönemde gardiyanları tehdit suçlamasıyla hakkında açılan davada 29 ay hapis cezasına çarptırılması sebebiyle tutukluluğunun devam ettiği öğrenildi.

Cinayeti işlediği 2007'de 17 yaşında olan saldırgan “tasarlayarak insan öldürmek” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz yasasına göre bu cezanın 15 yıl 2 ayını yatacaktı.

DİNK'İN KATİLİNE DENETİMLİ SERBESTLİK

KRT’nin haberine göre geçen ay infaz savcılığı, Ogün Samast’ın vasisi olan eşi Selma Samast’a bir müddetname verdi. Müddetnameye göre; 13 yıl 8 aydır cinayet suçundan cezaevinde olan Samast, 6 Ağustos’ta son 1,5 yılını denetimli serbestlik kapsamında cezasını dışarıda tamamlamak üzere serbest bırakılacaktı. 

3 Ağustos tarihinde Samast, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu dönemde gardiyanları tehdit suçlamasıyla  hakkında açılan davada 29 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Bu cezayla da her ne kadar Hrant Dink cinayetinden cezasını tamamlasa da Samast cezaevinden çıkamadı.  Samast’ın avukatı ise bu cezayı istinaf etti. 

Ayrıca kamu görevlilerinin yargılandığı davada da Samast, 30 yıl hapis cezası aldı. Ancak dosyası Yargıtay’da olan bu davada Samast hakkında tutuklama kararı bulunmuyor.

DAHA FAZLA