Hrant Dink davasında 100. duruşma

Hrant Dink davasında 100. duruşma

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmasına devam edilen davanın 100. duruşması bugün görülecek.

Suikast sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmasına devam edilen davanın 100’üncü duruşması bugün görülmeye başlanacak. Duruşmalar 3 gün boyunca devam sürecek.

Davanın Avukatı Hakan Bakırcıoğlu; bu duruşmada Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Samsun İl Emniyet ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin ve 2 de farklı şahsın tanık olarak beyanlarının alınacağını belirtti.

Hrant Dink davasının ilk duruşmasının 2 Temmuz 2007 yılında görüldüğünü, ilk duruşmanın görüldüğü tarihin üzerinden 12,5 sene geçtiğini ve 19 Ocak’ta cinayetin 13. yılının dolacağını söyleyen Bakırcıoğlu, şöyle devam etti:

İDDİANAMEDE EKSİKLİK

“Biz müdahil taraf olarak başından itibaren bu cinayette sorumluluğu olan tüm kurum görevlilerinin yargılanması gerektiğini söyledik. Fakat Hrant Dink cinayetinin önüne geçmeyen İstanbul Valilik görevlileri hakkında, MİT Trabzon Bölge Başkanı, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı görevlileri hakkında iddianameler düzenlenmedi. Bu iddianamelerdeki eksikliklerden biridir.”

'KARAR EKSİK ÇIKAR'

Diğer eksikliğin de cinayete giden sürece zemin oluşturan, linç sürecini örgütleyenlerin soruşturulmaması ve onlar hakkında iddianame düzenlenmemesi olduğunu söyleyen Bakırcıoğlu “Bugün görülmekte olan davalar önemlidir. Fakat ciddi eksiklikler içermektedir. Bütünlüklü bir yargılama gerçekleşmemektedir. Eğer bu eksiklikler giderilmez, iddianameler düzenlenmezse çıkacak olan karar da eksik olacaktır. Dolayısıyla cinayetin bütünlüklü yargılanması gerçekleşmemiş olacaktır” diye konuştu.  

'DOĞRU KARAR ÇIKMASINI ÖNEMLİ BULUYORUZ'

Bu davaların tamamının 2007 yılında açılabileceğini ve yargılamanın bugün sonlanmış olabileceğini aktaran Bakırcıoğlu “Fakat her şeye rağmen biz doğru karar çıkmasını, kısa sürede karar alınmasından daha önemli buluyoruz” dedi.