Hrant Dink davası ertelendi

Hrant Dink davası ertelendi

Hrank Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu personelleri hakkında yürütülen davanın duruşması ertelendi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu personelleri hakkında yürütülen davanın 114’üncü duruşması görüldü.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Taner Bülent Demirel ve Mehmet Uçar yazılı beyan vererek duruşmaya katılmak istemediklerini söylerken, tutuksuz sanıklar Atilla Güçlüoğlu, Rahmi Özer, Gazi Günay, Metehan Kadir Yıldırım, Ünsal Gürel ve Cevat Eser ise hazır bulundu.

Dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu esas hakkındaki savunmasında, Samsun’da Hrant Dink'in katili Ogün Samast’ın Türk bayrağı ile görüntülerinin çekilmesi ve basına sızdırılmasıyla ilgili, “Bayrakla fotoğraf çekilmesi konusunda bir talimatım olmadı. Sızdırılmasıyla ilgili bir suçum yoktur” diyerek beraatini talep etti.

Ardından söz alan diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

SANIKLAR YARIN DİNLENECEK

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Celalettin Cerrah, Ali Öz ile birlikte sanıklar Mustafa Küçük, Önder Araz, Ali Poyraz, Ali Barış Sevindik ve Bekir Yokuş’un 6 Ocak’ta Faruk Sarı ile sanıklar Ecevit Emir, Emre Cingöz, Ercan Demir, Ergün Yorulmaz, Gazi Günay ve Hacı Şefik Şimşek’in 8 Ocak’ta savunmalarının alınmasına kararı verildi. Heyet, Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in de aralarında yer aldığı 6 sanığın da yarın dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın duruşmasına yarın devam edilecek.