Hrant Dink cinayetinin sanığı istihbaratçı astsubaya aracında infaz

Hrant Dink cinayetinin sanığı istihbaratçı astsubaya aracında infaz

Gazeteci Hrant Dink'in uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi davasında sanık isimlerden biri olan emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, Düzce'de aracına yapılan silahlı saldırı sonucu öldü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi davasında sanık isimlerden biri olan emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, Düzce'de aracına yapılan saldırı sonucu öldü. Ateş, Dink cinayetinin işlendiği sırada olay yerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklanmış, yargılama devam ederken de tahliye edilmişti.

İstihbaratçı emekli astsubay Ateş'in aracında infaz edilmesi soruları da beraberinde getirdi.

Oda TV'nin haberine göre, Kuzey Çevre Yolu Çavuşlar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Ateş, 81 DE 868 plakalı aracıyla ilerlerken, yanına beyaz bir araç yaklaştı ve araçtan ateş açıldı.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, sağlık ekipleri Ateş'in saldırıdan hemen sonra yaşamını yitirdiğini belirledi.

Polis saldırganların yakalanması için çalışma başlatırken, Ateş'in cansız bedeni de otopsi için morga kaldırıldı.

Habere göre, Düzce'de oturan Şeref Ateş'in, Dink cinayetinin planlaması ve uygulanması için Dink'in evinin bulunduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık iş yeri çevresinde keşif faaliyetinde bulunan kişilerle irtibat halinde olduğu, askeri hiyerarşik yapıda üst rütbede görev yapan kişilerin Ateş’e 'Abi' dediği iddia edilmişti. Savcılık da bu durumu 'FETÖ' içinde yasal hiyerarşi dışında örgütsel bir yapılanma ve örgüt içerisinde bulunduklarını teyit eder nitelikte olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti 2016'da tutuklanan Ateş'in, 2017’de görülen duruşmada tahliyesine karar verdi. Heyet tahliyeyi, "HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmemesine, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, 'olay mahallinde (Şişli) olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı' bilgisinin yer almasına ve tutuklu kaldıkları süreye" göre kararlaştırdı.