Hopa'nın Başoba köyü muhtarı usulsüz para topladığı iddiasıyla açığa alındı  

Hopa'nın Başoba köyü muhtarı usulsüz para topladığı iddiasıyla açığa alındı  

Hopa'nın Başoba köyü muhtarı Ertan Yenigül köylülerden usulsüz para topladığı ve köy giderlerinde şeffaf olmadığı iddiasıyla açığa alındı. 

İleri Haber

Artvin'in Hopa ilçesinin Başoba köyü muhtarı Ertan Yenigül, köylülerden ve çay üreticisi çiftçilerden usulsüz para topladığı ve köy giderleri ödemelerinde şeffaf olmadığı iddiasıyla Hopa Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında açığa alındı. 

Hopa Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan soruşturma tutanağında gerekçe olarak şu ifadelere yer verildi:

"Başoba köyüne ait muhtelif giderlerin ödenmesi konusundaki zorunlulukların yerine getirilmediği; ödeme yetkisinin köy muhtarına verilmesi konusunda ihtiyar heyeti tarafından karar alınarak köy karar defterine işlendiği ancak ödemeye ilişkin gider pusulası ve köy masraf senedi ve ita emri belgelerinin usule uygun tanzim edilmediği 442 sayılı köy kanunun 37. maddesinin 6. fıkrasında yer alan 'Bir ay içinde nerelere ve ne kadar para harcamış ise gelecek ay başında hesabatını ihtiyar meclisine vermek' hükmünün yerine getirildiğine dair bilgi ve belge bulunmadığı, yine Köy İdarelerinin Hesap Talimatnamesinin şeffaf olarak kullanılması konusunda köy kamuoyunu yeteri derecede tatmin edememesi nedeniyle Başoba köyü muhtarı Ertan Yenigül hakkında soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir"

Öte yandan soruşturma tamamlanana kadar köy muhtarlığı görevine 2. aza getirildi.

 

DAHA FAZLA