Hopa'da polisin saldırdığı çay üreticileri serbest bırakıldı

Hopa'da polisin saldırdığı çay üreticileri serbest bırakıldı

Çayda dönüm başı uygulanan kotanın kaldırılması için Hopa'da eylem yapan çay üreticisi 34 kişi gece yarısına doğru serbest bırakıldı.

Artvin'in Hopa ilçe meydanında, çay alımlarındaki 'kota ve kontenjan' uygulamasını protesto eden ve polisin saldırısı sonucu gözaltına alınan 34 çay üreticisi gece yarısına doğru serbest bırakıldı.

Dün saat 16.00’da Hopa meydanında toplanan üreticiler, kendilerini bir anda çevre illerden getirilen yaklaşık bin polisin arasında buldu. Kotanın kaldırılmasını talep eden üreticiler, "Çaykur halkın satılamaz" şeklinde slogan attı fakat daha sonra yürüyüş yapmak isteyen üreticilere polis izin vermedi. Polisin biber gazlı saldırısında gözaltına alınan 34 kişi sağlık kontrolünden geçirildi, daha sonra kişilerin ifadeleri alındı.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Eylem sırasında gözaltına alınanlardan Yaprak Küçük, “Eylem yaptık. Bu eylemin sonucunda taleplerimiz kabul edilmedi, Ama asla vazgeçmeyeceğiz. Çayın kontenjanı yükseltilene kadar, istediğimiz fiyat verilinceye kadar mücadele edeceğiz. Yılmayacağız" dedi.

Handan Ustabaş ise, “Çay üreticileri olarak Hopa meydanındaydık. Ama polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldık. Müdahalede çok şiddetliydi. Çoğumuz zaten gözaltına alındık. Halen dahi beklemekteyiz. Sürekli oradan oraya sürüklediler. Hopa’dan Arhavi’ye, Arhavi’den Hopa’ya bayağı gezdirdiler. Kendileri de ne yaptıklarını bilmiyorlar. Ama biz buradan yineliyoruz. Taleplerimiz olumlu karşılanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Vücudunda ağrılar olduğu için hastanede tomografisi istenen Mert Melih Cebeci, “Hopa’da Çaykur'un politikalarını protesto etmek için bulunduk. Sonrasında polisin yoğun şiddeti sebebiyle gözaltına alındık ve sonrasında hastaneye kaldırıldık. Hastanede çeşitli müdahaleler sonucunda tomografim istendi. Şiddetli baş ağrısı ve vücudumun bazı yerlerinde ağrılar olduğu için. Daha sonra karakola getirildik. Karakolda da serbest bırakılmamız istendi. Ve serbest bırakıldık" diyerek yaşadıklarını anlattı. (ANKA)