Hopa'da hayvan barınağı bakımsız, personel yok

Hopa'da hayvan barınağı bakımsız, personel yok

Hopa'daki hayvan barınağında, hayvanların aç ve susuz bırakıldığı, hayvanlara bakmakla görevli kişinin belediye tarafından görevden alındığı bildirildi.

İleri Haber

Artvin'in Hopa ilçesinde sokak hayvanlarının yaşadığı barınakta, hayvanların aç ve susuz bırakıldığı bildirilirken, hayvan barınağındaki belediye çalışanının belediye tarafından görevden alındığı ve barınakta herhangi bir belediye çalışanının bulunmadığı aktarıldı.

Hopa'da hayvan severlerin girişimiyle 2 yıl önce yapılan hayvan barınağında, hayvanların ihtiyaçları bir süredir hayvan severler tarafından gideriliyor. Barınaktaki koşulların giderek ağırlaşması ve son olarakta belediye personelinin barınaktaki görevinden alınmasına hayvanseverler tepki gösterdi.

Hayvanseverler, Hopa’da 2 yıldır hizmet veren ve hasta bakim evi olarak işlev gören rehabilitasyon merkezinin yeni belediyenin göreve gelmesiyle bakımsız bir hale getirildiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Hopa Doğa ve Hayvan Koruma Derneği gönüllüsü Tuğba Terzi, "Zor şartlar altında baktığmız hayvan barınağındaki hayvanların durumları çok kötü, mama ve su verilmiyor, belediye topladığı bütün hayvanları barınağa getiriyor, fakat günlük mama ihtiyaçlaını karşılamıyor, hayvanlar çok az olan mamaları paylaşırken birbirlerine zarar veriyor" diye konuştu. 

Barınaktaki görevlinin mevcut belediye tarafından görevden alındığını dile getiren Terzi, "Hayvanlar için ne istesek belediye tarafından kaynak yok, bütçe yok diyorlar, hiç bir düzenleme yapılmadı, hayvanlar orada kendi kaderlerine terk edildi" şeklinde konuştu. 

Tuğba Terzi, belediye bunyesinde veteriner barındırmamasından şikayet ederken, belediyenin hiçbir vasfı olmayan personellerine bilinçsizce kanuna aykırı toplama yaptırdıklarını söyledi.

Yaralı hayvanların bakım ücretlerini de kendileinin üstlendiğini söyleyen Terzi, "Rehabilite merkezi yok, hayvanlar en yakın Kars'taki üniversite hastanesine götürülüyor, tedavi edildikten sonra tekrar Hopa'ya getirilen hayvanların bakımlarını hayvanseverler olarak biz üstlendik" dedi.

İşte hayvan barınağının içinde olduğu koşullar:

 

DAHA FAZLA