Hopa İttifakı: HDP ile yaşanan sorun karşılıklı iyi niyetle çözülmüştür

Hopa İttifakı: HDP ile yaşanan sorun karşılıklı iyi niyetle çözülmüştür

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mart yerel seçimi için kurulan ittifaktan HDP'nin ayrılması ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. CHP Hopa İlçe Başkanlığı tarafından sosyal medya hesabında yapılan açıklamada "Aday tanıtım toplantısında bileşenler arasında yer alan HDP’nin anons edilmemesi üzerine yaşanan sorunun karşılıklı iyi niyetle çözüme kavuştu" denildi.

Hopa İttifakı ; CHP Aday tanıtım toplantısında bileşenler arasında yer alan HDP’nin anons edilmemesi üzerine yaşanan sorunun karşılıklı iyi niyetle çözüme kavuştuğuna dair açıklama yaptı.

CHP Hopa İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Rant, yağma, insan kayırma politikalarıyla beş yıldır Hopa’yı yöneten AKP’ye karşı Hopa’nın ilerici, sol, sosyalist bileşenleri ile bir araya gelerek Hopa İttifakı’nı oluşturduk. Aylar süren özverili çalışmalar sonucunda, halkçı, dürüst, çalışkan bir ekiple Hopa halkının karşısına çıktık. Hopa halkının hak ettiği halkçı, demokratik yerel yönetim için, mahalle mahalle, sokak çalışarak zafer gününe doğru ilerliyoruz. 24 Şubat tarihinde, Hopa İttifakı Aday tanıtım etkinliğinde protokol ve misafirler anons edilirken İttifak bileşenlerinden Hdp İl başkanı ve heyetinin anonsu sırasında, özensizlik ve diyalog eksikliğinden kaynaklanan bazı sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunlar Hopa Halkı’nın belediyesini kurma isteği kararlılığıyla, dostlar arası diyalog ve karşılıklı iyi niyetle giderilmiştir. Hopa ittifakı olarak, çağdaş – aydınlık Hopa için Hopa Belediyesi’ni birilerinin belediyesi olmaktan kurtarıp Hopa halkına teslim etmek üzere 31 Mart akşamına yürüyoruz. Biz kazanacağız Hopa halkı kazanacak.”