Hong Kong polisinin plastik mermiyle vurduğu gazeteci gözünü kaybetti

Hong Kong polisinin plastik mermiyle vurduğu gazeteci gözünü kaybetti

Hong Kong'daki eylemlerde polisinin basın baretine rağmen plastik mermiyle vurduğu gazeteci gözünü kaybetti.

Dün Hong Kong'daki eylemde polisin sıktığı plastik mermi nedeniyle Endonezyalı bir gazeteci sağ gözünü kaybetti. Gazetecinin yaralandığı anlar birçok basın mensubunun orada olması sebebiyle net bir şekilde görüntülendi.

Hong Kong Free Press'in haberine göre, Endonezyalı gazeteci Veby Mega Indah, dün biri ağır 15 kişinin yaralandığı gösterilerde görüntü almaya çalıştığı sırada polisin plastik mermi sıkması sonucu yüzünden yaralandı.

BASIN BARETİNE RAĞMEN POLİS TARAFINDAN VURULDU

Diken'de yer alan habere göre, Imbah 'basın' yazılı bir baret ve yelek giymesine ve bulunduğu nokta uluslararası basın mensubuyla dolu olmasına rağmen polis tarafından vuruldu. İlk müdahalesi yapılan gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Indah'ın avukatı Michael Vidler "Doktorlar bugün kendisine polisin sıktığı mermi sonucu sağ gözünü tamamen kaybedeceğini söyledi. Merminin yarattığı şiddetli darbe sonucu gözbebeği zarar görmüş. Tam bir değerlendirme ameliyat sonrasında yapılacak" diye konuştu.

18 YAŞINDA BİR GENÇ GÖĞSÜNDEN VURULMUŞTU

Dünkü olaylarda 18 yaşında bir gencin göğsünden gerçek mermiyle vurulması sonrası, gencin okulunda oturma eylemi gerçekleşti. Tsang Chi-kin dün ilk kez gerçek mermi kullanılan gösterilerde göğsünden vurularak ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. South China Morning Post'a göre Chi-kin'in durumu ciddiyetini koruyor.