Hollywood'daki taciz skandalları yıllar sonra ortaya çıktı

Hollywood'daki taciz skandalları yıllar sonra ortaya çıktı

Hollywood oyuncuları Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie, Oscar ödüllü ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ı cinsel tacizle suçladı.

Birkaç gün önce, Hollywood'daki kadın oyuncular yapımcı Harvey Weinstein'ın kendilerine yönelik cinsel istismar girişimlerini açıkalamaya başladılar.

NYTimes'ın haberine göre, Angelina Jolie, henüz 23 yaşındayken Weinstein'ın 1998 yılında vizyona giren Playing by Heart filminin tanıtım etkinlikleri sırasında otel odasına girmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini anlattı.

Jolie, gönderdiği e-postada, "Gençliğimde Harvey Weinstein ile kötü anılarım oldu ve bunun sonucunda da onunla asla birlikte çalışmamaya karar verdim ve diğer oyuncuları da uyardım. Kadınlara yönelik nerede olursa olsun bu tarz davranışlar asla kabul edilemez" dedi.

New York Times, geçen hafta içerisinde Oscar ödüllü ünlü yapımcı Harvey Weinstein'a son 30 yıl içerisinde aralarında tanınmış oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltildiğini ve en az sekiz kadınla da yargı yoluna gitmemeleri karşılığında özel anlaşmalara vardığını bildirdi.

Ucuz Roman (Pulp Fiction); Umut Işığım (Silver Linings Playbook) ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Weinstein, aralarında Zoraki Kral, Chicago ve İngiliz Hasta'nın yer aldığı çok sayıda filmle de Oscar Ödülü kazanmıştı.

Öte yandan, The Weinstein Company'nin (TWC) yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Uygunsuz davranışlarıyla ilgili yeni bilgiler ışığında bugünden itibaren Weinstein'ın şirketimizle sözleşmesi feshedilmiştir" denildi.