Hollanda'da binden fazla Van Gogh eseri çevrimiçi erişime açıldı

Hollanda'da binden fazla Van Gogh eseri çevrimiçi erişime açıldı

Amsterdam’da bulunan Van Gogh Müzesi ile Otterlo’da yer alan ve ülkedeki en büyük ikinci Van Gogh koleksiyonuna sahip Kröller-Müller Müzesi, Hollanda müzelerinin koleksiyonlarında bulunan toplam binden fazla Van Gogh eserini çevrimiçi erişime açtı.

Hollanda’da Van Gogh Müzesi ve Kröller-Müller Müzesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayılarının hızla artması nedeniyle ziyaretçilerini çevrimiçi olarak ağırlamaya karar verdi.

'Van Gogh Worldwide' ismiyle başlatılan veri tabanı iş birliği, RKD – Hollanda Sanat Tarihi Enstitüsü ile Hollanda Kültür Mirası Ajansı Kültürel Miras Laboratuvarı ile gerçekleştirildi.

Artful Living'de yer alan habere göre, Van Gogh’un üzerinde çalıştığı eskizleri ve tablolarından oluşan binden fazla eserinden oluşan devasa veri tabanı iş birliğinde Groninger Müzesi, Rijksmuseum, Boijmans Van Beuningen Müzesi de yer alıyor. Şu ana kadar derlenen veri tabanında Van Gogh’un işçi sınıfına odaklanan ilk resim ve çizimlerinden daha ileriki dönemlerinde karşılaştığımız manzara resimlerine kadar birçok eseri bulunuyor.

Oluşturulan veri tabanında kullanıcılar eserlerin arkasına bakabiliyor, aynı zamanda restorasyon raporlarını ve potansiyel hasarlar gibi teknik bilgilere de ulaşabiliyor. Bazı durumlarda Van Gogh’un aile üyeleri ve diğer sanatçılarla yapmış olduğu yazışmalarla ilgili alıntılar da yer alıyor.

DAHA FAZLA