‘Hollanda büyükelçisi sınır dışı edildi’ iddiasına Dışişleri'nden yanıt

‘Hollanda büyükelçisi sınır dışı edildi’ iddiasına Dışişleri'nden yanıt

Bild gazetesi tarafından, Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiği öne sürüldü. Dışişleri'nden ise söz konusu habere ilişkin yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, “Haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim” açıklamasının ardından ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği iddia ediliyor.

Osman Kavala'nın yargılanma sürecini eleştiren 10 ülkenin büyükelçisi Erdoğan'ın talimatıyla ‘istenmeyen adam’ ilan edilmişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından büyükelçilerin dokunulmazlığının kaldırıldığı ve ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği öne sürüldü.

Almanya, ABD, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın elçilerinin de sınır dışı edileceği tahmin ediliyor.

Yaşanan bu gelişmenin ardından bu ülkelerin de başkentlerindeki Türk Büyükelçilerini her an sınır dışı edebileceği ileri sürüldü.

DIŞİŞLERİ'NDEN YALANLAMA

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise habere ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin sınırdışı  edildiği haberini yalanlandı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine “Haber gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.